Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:57 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:02

Παροχή ρευστότητας: Παράταση μέχρι 15 Οκτωβρίου και αύξηση της χρηματοδότησης για την κατηγορία Επιχειρήσεων Α

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανταποκρινόμενη στις πραγματικές ανάγκες των ελευθέρων επαγγελματιών η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για την «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία», όπως επίσης σε σημαντικές τροποποιήσεις που απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. 

Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη,  η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 15 Οκτωβρίου 2021, ενώ αυξάνεται η δημόσια χρηματοδότηση από 500 σε 800 ευρώ που καλύπτει το Κεφάλαιο Κίνησης για την κατηγορία Επιχειρήσεων Α. Για όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις και υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, η Επιτροπή Αξιολόγησης αναλαμβάνει να αναπροσαρμόσει το ποσό. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα των μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που υλοποιείται από την Περιφέρεια και αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας που υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Βάσει των όρων του προγράμματος, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είχαν κατά το έτος 2019 κύκλο εργασιών μεγαλύτερο ή ίσο των 5.000 € και μικρότερο ή ίσο των 300.000 € (σύμφωνα με τον κωδ. 500 του έντυπου Ε3 της χρήσης 2019).

Η δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σύνολο των τροποποιήσεων του προγράμματος έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, στον σύνδεσμο: https://dytikiellada.gr

Διαβάστηκε 357 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.