Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:02 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 13:52

Έπιασαν τόπο οι ενέργειες του Κώστα Λύρου για τον Κήπο των Ηρώων. Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης ύψους 350.000 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο, ιστορικής και συναισθηματικής αξίας για το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου. Πρόκειται για την «Αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στην Ι.Π Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Μετά από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Μεσολόγγι και το αίτημα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για να αντιμετωπιστεί το θέμα ως επείγον, η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προχώρησε στην σύνταξη της σχετικής μελέτης. 

Το έργο εν συνεχεία, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στις 20/9/2021 εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης, για την υλοποίηση του έργου, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) της Περιφέρειας και του Δήμου. Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εργασίες για την άρση των βλαβών τόσο της περίφραξης, με λιθοβολή, μεταλλικά κιγκλιδώματα και σπονδυλωτές λίθινες κολώνες στη Νότια και Δυτική πλευρά καθώς και του τείχους κτισμένου από ξηρολιθοδομή με ακανόνιστους λίθους στην Βόρεια και Ανατολική πλευρά του Κήπου καθώς και συντήρηση των γλυπτών μνημείων που βρίσκονται εντός. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αφού ευχαριστεί την υπουργό κα Μενδώνη, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γ. Παπανδρέου και τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη για την συνεργασία και το ενδιαφέρον τους τονίζει ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου ήταν επιτακτική ανάγκη γιατί το μνημείο έχει σημαντικές φθορές. «Για όλους τους Έλληνες ο χώρος του Ταφείου των Ηρώων είναι ιερός. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε και κάνουμε το παν για να είναι στην κατάσταση που του αρμόζει. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η εκπόνηση μελέτης φωτισμού που προχωράει...», καταλήγει ο Κώστας Λύρος.

Τείχος Μεσολογγίου

Διαβάστηκε 292 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.