Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:16 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 22:23

Κέντρο Υγείας Κατούνας: Μια ακόμη δωρεά απέναντι στην απουσία του Κράτους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ακόμη δωρεά απέναντι στην απουσία του Κράτους

Φορητό απινιδωτή απέκτησε μέσω δωρεάς το Κέντρο Υγείας Κατούνας

Για μια ακόμη φορά το κενό του Κράτους έρχονται να καλύψουν οι δωρεές ιδιωτών. Αυτό έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε διαβάζει την ανακοίνωση του προσωπικού του Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Κατούνας, με την οποία ευχαριστεί τον κ. Ιωάννη Μπέρμπεη για τη σημαντική δωρεά ενός εξωτερικού φορητού αυτόματου απινιδωτή.

Πρόκειται μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας απινιδωτή. Παρόμοιο με το μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο EURO και έσωσε τη ζωή του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, διαβάζει την καρδιακή λειτουργία και ενεργοποιείται αυτόματα στον ασθενή.

Το μηχάνημα αυτό θα χρησιμεύσει στο να σώσει ζωές και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Κατούνας.

Από τη στιγμή που από το 2015 το Κέντρο Υγείας έχει σταματήσει να εφημερεύει και λειτουργεί μόνο στο πρωινό ωράριο, θα περίμενε κανείς, ως «αντιστάθμισμα» ένα τέτοιο μηχάνημα να έρθει από το Κράτος. Τελικά ήρθε και αυτό από δωρεά…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 591 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.