Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:18 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:22

Πρόεδρος Δ.Σ. Αγρινίου για αδέσποτα: «θέλουν μόνο χάιδεμα, τάισμα και στοργή»-«λυπάμαι για τη χώρα που ζω»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και ειρωνεία για… Μητσοτάκη που «πήρε και σκυλί από Φιλοζωική και το έχει στο Μαξίμου».

Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων θίχτηκε ακροθιγώς στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με αφορμή τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου που αναγκάζει τον δήμο να αποζημιώσει συμπολίτες που δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από σκύλους.

Οι αναφορές ωστόσο επί του θέματος του προέδρου του Σώματος Γιάννη Φαρμάκη έκαναν εντύπωση καθώς εμφανίστηκε λάβρος ακόμη και για τον πρωθυπουργό…

Ο Γιάννης Φαρμάκης, γνωστός για την φροντίδα που ως κτηνίατρος πρόσφερε σε ζώα, υπήρξε στο παρελθόν και υπεύθυνος του δήμου για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων και αναγκαστικά βρέθηκε και ο ίδιος να τραβιέται στα δικαστήρια .

Εξέφρασε την ανησυχία του λοιπόν μήπως υπάρξει «βιομηχανία αποζημιώσεων» και σημείωσε πως η δημοτική αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση αδέσποτων προσθέτοντας πως προσεχώς στο δημοτικό συμβούλιο θα κατατεθούν όλα τα στοιχεία και οι δαπάνες.

Εκτίμησε μάλιστα πως οι επιθέσεις κυρίως είναι από δεσποζόμενα ζώα που ξέφυγαν της επίβλεψης του ιδιοκτήτη ενώ ανέφερε πως «τα αδέσποτα δεν δαγκώνουν, θέλουν μόνο χάιδεμα, τάισμα και στοργή».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης μάλιστα έστρεψε τα βέλη του στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς χαρακτηρίζοντας το «κακή αντιγραφή ευρωπαϊκών νομοθετημάτων που ντροπιάζει τη χώρα» ενώ άφησε και αιχμή για τον πρωθυπουργό που «πήρε και σκυλί από Φιλοζωική και το έχει στο Μαξίμου». «Λυπάμαι για τη χώρα που ζω» κατέληξε ο Γιάννης Φαρμάκης…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 376 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.