Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:04 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:16

Απόδοση τιμών από το δήμο Αγρινίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και διαφωνία για το πολιτικό πλαίσιο του ψηφίσματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεθαύριο Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δήμου Αγρινίου θα συντάξουν για να συντάξουν το τελικό ψήφισμα προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπήρχε ως θέμα η απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη και σ αυτή την συζήτηση η Χριστίνα Σταρακά πρότεινε να μετονομαστεί τμήμα της οδού Πανεπιστημίου σε Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ο Σταύρος Καμμένος πρότεινε την καθιέρωση αιτήσεων εκδηλώσεων προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, συμπληρώνοντας πως άμεσα πρέπει να γίνει και μια εκδήλωση.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε ο κ. Καρναβιάς ο οποίος αναφέρθηκε στον κορυφαίο Μίκη και την πορεία του προτείνοντας να πάρει το όνομα “Μίκης Θεοφωράκης” η Φιλαρμονική του δήμου.

Τελικά αποφασίστηκε να προταθεί στο σχολείο να πάρει το όνομα το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου να μετονομασθεί σε “Μίκης Θεοδωράκης.

Ωστόσο αποφασίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή λόγω της διαφωνίας του πολιτικού πλαισίου του ψηφίσματος. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε πως οι αγώνες του Μίκη είχαν στόχευση συγκεκριμένη, η οποία δεν θα πρέπει να παραγκωνιστεί, διαφωνώντας με αναφορές όπως «ανήκε σε όλος τους Ελληνες» κλπ.

Στην αρχή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Μίκη Θεοδωράκη.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 650 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.