Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:15

Συζήτηση για την ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου: Αξιολογείται η αιτιολόγηση των οικονομικών προσφορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

·        «Μέσα στην εβδομάδα το πόρισμα για τις προσφορές»

·        Μεγάλη καθυστέρηση βλέπει το «Αγρίνιο Μπορείς»

«Τρέχει» η διαδικασία δημοπράτησης από το Δήμο Αγρινίου του έργου που αφορά την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό έγινε την 1η Ιουνίου, ωστόσο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου αποφάσισε να καλέσει δύο από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για να αιτιολογήσουν τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές, που κατέθεσαν.

Βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, όταν κάποια προσφορά έχει απόκλιση πάνω από 10% από το μέσο όρο των προσφορών που κατατέθηκαν, τότε η αναθετούσα αρχή, εν προκειμένω ο Δήμος Αγρινίου, πρέπει να καλέσει αυτόν που κατέθεσε την ανεξήγητα χαμηλή προσφορά να αιτιολογήσει την προσφορά του.

Στην περίπτωση της ανάπλασης του Πάρκου ο μέσος όρος των εκπτώσεων που προσφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες διαμορφώθηκε στο 28,61%, όμως δύο εταιρείες που κατέθεσαν ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές, εκλήθησαν να εξηγήσουν την προσφορά τους.

Για το θέμα τέθηκαν ερωτήματα από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, με την επικεφαλής της παράταξης Χρ. Σταρακά να ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη του διαγωνισμού, διαπιστώνοντας ότι καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση. Μάλιστα πρόσθεσε ότι τέτοια μεγάλα έργα θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου από την πλευρά του τόνισε το συγκεκριμένο έργο δημοπρατείται με το νέο θεσμικό πλαίσιο, που προβλέπει υπό περιπτώσεις αυτή τη διαδικασία για την αιτιολόγηση των οικονομικών προσφορών. Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου εκτίμησε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει δεν είναι τόσο μεγάλη λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι υπάρχουν έργα που δημοπρατήθηκαν το Μάρτιο με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο και δεν έχουν ακόμη συμβασιοποιηθεί.

Στην εξέλιξη της συνεδρίασης ο Γ.Γ. του Δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλης με βάση την ενημέρωση που πήρε από την Τεχνική Υπηρεσία, ανέφερε ότι την εβδομάδα αυτή θα υπάρχει το πόρισμα της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου για τις οικονομικές προσφορές και ακολούθως το θέμα θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη. Εκτίμησε μάλιστα ότι σύντομα το έργο θα συμβασιοποιηθεί.

Για το θέμα όμως σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» και το Δήμαρχο, σχετικά με τον αν είχε ενημερωθεί ή όχι νωρίτερα ο σύμβουλος της αντιπολίτευση από την τεχνική υπηρεσία και το αν η καθυστέρηση είναι σημαντική ή όχι. Με το Γ. Παπαναστασίου να παρατηρεί με νόημα ότι ενδιαφέρεται περισσότερο από τον καθένα τα έργα να ολοκληρωθούν γρήγορα και να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για το θέμα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 530 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.