Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 18:09

Παναιτωλικός: Μια σεζόν σε 30 λεπτά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μισή ώρα χθες στο Περιστέρι, από το 60′ και μετά, «είδαμε» ουσιαστικά… όλον τον περσινό εκτός έδρας Παναιτωλικό της κανονικής περιόδου. Σημείωσε 2 γκολ, έβγαλε 12 τελικές και οι μεταβιβάσιες των μεσοεπιθετικών του «φλέρταραν» με το απόλυτο σε επιτυχία.

Με μία μεγάλη νίκη στις αποσκευές του έφυγε ο Παναιτωλικός από το Περιστέρι, καθώς επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου και πήρε το πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» της σεζόν.

Τα «καναρίνια» από το χθεσινό ματς πήραν πολλά, ξέχωρα από το προφανές που είναι οι τρεις βαθμοί. Οπως π.χ. αυτοπεποίθηση, ενώ το μεγάλο τους ίσως «κέρδος» είναι η νοοτροπία που είχαν/έδειξαν. Σε καμία περίπτωση δεν «παράτησαν» το παιχνίδι όταν έμειναν πίσω στο σκορ, αλλά διεκδίκησαν όχι μόνο την ισοπαλία αλλά και την ανατροπή που τελικά πέτυχαν.

Κυρίως από το 60’ και μετά που πήγαν σε ένα «καθαρό» 4-4-2 με τους ΖεστέντΒέργο στα φορ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως στο επιθετικό κομμάτι έκαναν ότι και σε όλη την κανονική διάρκεια της περασμένης σεζόν! Κάθε άλλο.

Σε 13 περσινές τους εξόδους πριν τα play out όχι μόνο δεν κέρδισαν (0-5-8 το ρεκόρ τους) αλλά και βρήκαν δίχτυα μόνο 2 φορές, αμφότερες με πέναλτι (Μάζουρεκ, Μεντόσα σε «Γεντί Κουλέ» και ΟΑΚΑ αντίστοιχα). Οσες δηλαδή στα 39 λεπτά που κράτησε η χθεσινή αναμέτρηση μετά τις αλλαγές του 60’. Παράλληλα δεν ήταν μόνο τα γκολ, αλλά και η συνολική τους παρουσία.

Με τη βοήθεια του Wyscout «απομονώσαμε» το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (60’-90’+9’), που μάλιστα είναι μικρότερο των 39 λεπτών αφού στο φινάλε «φαγώθηκαν» 3-4 μέχρι να αποσαφηνιστεί εάν μετρά ή όχι το γκολ του Στρούγγη, που τελικά ακυρώθηκε επειδή ο νεαρός στόπερ ήταν οφ σάιντ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι «κυανοκίτρινοι» σκόραραν δις με τους Βέργο, Ζεστέντ και συνολικά μέτρησαν 12 τελικές, εκ των οποίων οι 5 ήταν on target. Δηλαδή κατά μέσο όρο έκαναν μία κάθε 3 και κάτι «ψιλά» αγωνιστικά λεπτά! Παράλληλα και τα 2 τους τέρματα προήλθαν από στατικές μπάλες, έστω σε εξέλιξή τους, και είναι χαρακτηριστικό πως «έβγαλαν» τελική στις 3 από τις 4 στημένες φάσεις που κέρδισαν στο χοντρικά τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Με κατοχή μπάλας λίγο πάνω από 50%, πήγαιναν στα σίγουρα και για αυτό δεν είναι τυχαίο το 86% ευστοχία στις μεταβιβάσεις τους (118/137), εκ των οποίων οι 14/18 στο επιθετικό τους τρίτο.

Αν μάλιστα προσέξουμε λίγο παραπάνω θα δούμε πως στον χρόνο που διαπραγματευόμαστε οι δύο τους φορ (Βέργος, Ζεστέντ) «ταΐστηκαν» με 13 πάσες (6 και 7 αντίστοιχα), δείγμα ότι η ομάδα τους «έψαχνε» στα καρέ των γηπεδούχων. Αλλά και εκείνοι «έσπαζαν» σωστά το παιχνίδι της, αφού αθροιστικά μέτρησαν 14/15 μεταβιβάσεις (9/10 και 5/5 αντίστοιχα). Ο Παναιτωλικός πήγαινε με πλάνο.

Για το τέλος κρατήσαμε μία λεπτομέρεια για τους Φλόρες και Ντίας που ήταν εκ των κορυφαίων, αν όχι οι καλύτεροι τoυ γηπέδου. Ο πρώτος μετά το 60’ «έγραψε» 5/5 σωστές πάσες στο επιθετικό τρίτο των «κυανοκίτρινων», κάτι που «φωτογραφίζει» ανάγλυφα πόσο σημαντικός είναι για την ανάπτυξή τους αλλά και την «ενέργεια» που βγάζει στον άξονα. Ο «κάπτεν» από την πλευρά του που είχε μετατοπιστεί στα άκρα είχε 9/10 συνολικά, απόδειξη πως πήγαινε στα (πολύ) «σίγουρα».

Η ουσία είναι πως σε μισή ώρα είδαμε χθες «όλον» τον εκτός έδρας Παναιτωλικό της περσινής κανονικής περιόδου.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 368 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.