Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 20:44

Κορνέλιους: Η εθνική Καναδά, το MLS και το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του με τον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tο ντεμπούτο του με τον Παναιτωλικό πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ένα από νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Αγρινίου, ο Ντέρεκ Κορνέλιους.

Ο 24χρονος διεθνής Καναδός κεντρικός αμυντικός, με εμπειρία από το πρωτάθλημα του MLS ήταν αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα στους διακριθέντες της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Μέχρι τα είκοσι του χρόνια ο νεαρός αγωνιζόταν ως σέντερ φορ και πλέον θεωρείται βασικό γρανάζι της εθνικής ομάδας του Καναδά.

Η σελίδα στο facebook, Κάθε Κυριακή, αφιερώνει ένα κείμενο στον αμυντικό του Παναιτωλικού.

Αναφέρει τα εξής:

«Στον χθεσινό αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης έκανε το ντεμπούτο του, μεταξύ άλλων, και ο Ντέρεκ Κορνέλιους, με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου. Η περίπτωση του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία από το MLS και συμμετοχές στην εθνική ομάδα του Καναδά, που τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει με πρωτεργάτες τον Αλφόνσο Ντέιβις, τον Τζόναθαν Ντέιβιντ της Λιλ, τον Κάιλ Λάριν, τον Ατίμπα Χάτσινσον και τον Τζούνιορ Χόιλετ.

Ο Κορνέλιους είναι 23 ετών και η καταγωγή του είναι από τα νησιά Μπαρμπέιντος και τη Τζαμάικα, αν και ο ίδιος μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά. Από τα 6 του χρόνια ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και δεν περνούσε απαρατήρητος. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον εντόπισε και μαζί της έπαιξε σε αρκετά φιλικά τουρνουά, σκοράροντας μάλιστα και πολύ συχνά, αφού έπαιζε ως φορ. Το 2014, σε ηλικία 17 ετών, κι ενώ ήδη συμμετείχε στις τις μικρές ομάδες του Καναδά, τον απέκτησε η γερμανική, Λίμπεκ. Άργησε να κάνει το ντεμπούτο του, καθώς ένας κανονισμός της ΦΙΦΑ απαγόρευε να συμμετέχουν ανήλικοι μη γηγενείς ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα. Το 2016 αποχώρησε για τη Σερβία, εκεί και όπου άλλαξε η καριέρα του οριστικά.

Ο Σρτζαν Βασίλιεβιτς, που έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην Εθνική Σερβίας και είχε ρόλο στις νεανικές ομάδες του Ερυθρού Αστέρα, ήταν ο προπονητής του στη Γιαβόρ. Γρήγορα κατάλαβε πως ο ψηλός (1,87 μ.) και αριστεροπόδαρος Κορνέλιους έπρεπε να γίνει στόπερ, παρ’ όλο που μέχρι τότε έπαιζε ως επιθετικός. Με την κατάλληλη καθοδήγηση τον μετέτρεψε σε αμυντικό. Μέσα σε 2,5 χρόνια εκεί είχε 31 συμμετοχές στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Σερβίας, όπου απέκτησε και μεγάλη αγωνιστική εμπειρία. Παράλληλα έκανε και το ντεμπούτο του στην Εθνική Καναδά.

Το 2019 γύρισε στην πατρίδα του για τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς που αγωνίζονται στο MLS. Μέχρι την περσινή σεζόν είχε κάνει 37 συμμετοχές, παλεύοντας να βρει θέση βασικού. Το καλοκαίρι αγωνίστηκε με την Ολυμπιακή ομάδα του Καναδά στα προκριματικά. Τον περασμένο Ιούλιο ο Παναιτωλικός εξασφάλισε την υπογραφή του και ήρθε στην Ελλάδα ως δανεικός. Οι Καναδοί πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του Κορνέλιους και θεωρούν πως στο δυναμικό ελληνικό πρωτάθλημα θα ”ψηθεί” κατάλληλα. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα μπορέσει να δείξει τις ικανότητες του επί ευρωπαϊκού εδάφους ώστε να μπει ξανά στα μπλοκάκια των σκάουτς.

Τα στατιστικά του δεδομένα από την παρουσία του στις Η.Π.Α μιλούν για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς όσον αφορά τις αναχαιτίσεις, ιδίως όταν η ομάδα του παίζει σε ”χαμηλά μέτρα”. Είναι πολύ ικανός με τη μπάλα στα πόδια αλλά το δυνατότερο σημείο του είναι οι τοποθετήσεις, αφού σπάνια χάνει τη θέση του.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κινήθηκε προσεκτικά στο μεταγραφικό παζάρι, κάνοντας κάποιες έξυπνες κινήσεις, όπως αυτή και μένει να δούμε αν θα δικαιωθούν εκ του αποτελέσματος».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 399 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.