Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 13:52

ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ" (για τους/τις μαθητές/τριες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- ΤΗ Δευτέρα άνοιξε η εκπαίδευση της "μαθητιώσας νεολαίας", όπως επικράτησε να λέγεται το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Με τον καθιερωμένο αγιασμό βεβαίως που και αυτός έχει επικρατήσει να γίνεται και όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και σε κάθε "άνοιγμα", "εγκαίνια", σχεδόν σε οποιαδήποτε "νέα αρχή". Ακόμα και στην εκάστοτε νέα βουλή!

- ΔΥΣΤΥΧΩΣ και φέτος δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, μιας και ο κορονοϊός έφερε άλλες συνθήκες και, το χειρότερο, νέο διχασμό. Με θύματα, όπως πάντα, τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριες. Μ' ένα βίντεο που "παίζει" παντού, είδαμε τον "τσακωμό" - και με βαριές εκφράσεις - ενός Αρχιμανδρίτη που τελούσε τον αγιασμό σε λύκειο με τη Δ/νση του σχολείου! Αν αυτό δεν ήταν το "πρώτο μάθημα" για τους μαθητές και μαθήτριες αυτού του σχολείου, τότε τι ήταν;; Έμαθαν δηλαδή δύο πράγματα: α) Το ότι μπορεί να σταματήσει ένας αγιασμός στη μέση, ν' ακουστούν στη συνέχεια κάποια ..."γαλλικά"(!) και μετά να συνεχιστεί! β) Περιφερειάρχης και Δήμαρχος έβγαλαν τις μάσκες φιλώντας το σταυρό, η Δ/νση του σχολείου όμως είπε σε δύο μαθήτριες - εκπροσώπους να μην τις βγάλουν! Και τελικά ...τις έβγαλαν και αυτές! Η Δ/νση επίσης απαγόρευσε στον Αρχιμανδρίτη να μπει στις αίθουσες, μιας και δε φορούσε μάσκα! Έμαθαν δηλαδή οι μαθητές/τριες, ότι ο κάθε ένας κάνει ό,τι γουστάρει! Νόμοι και κανόνες πάνε περίπατο!

- ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ σχολείο στην Κρήτη, γονείς πήγαν με το γιο τους σε αυτό χωρίς να κάνουν self test, μπήκαν στο προαύλιο και τά "είπαν" με τη Δ/ντρια, η οποία δε δεχόταν το μαθητή (μπορεί κι εδώ να χρησιμοποιήθηκαν "γαλλικά"), αποκάλυψαν μάλιστα πως είναι αντιεμβολιαστές και δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ αυτό το "διαγνωστικό"! Αποτέλεσμα να συλληφθούν απ' την Αστυνομία!

- Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας, η αμετακίνητη στη θέση της Κεραμέως, ακόμα και σήμερα επανέλαβε πως, ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν θα ισχύει το "50+1", το δικό της παράλογο εφεύρημα! Κι ας λένε οι ειδικοί πως ο παράγοντας που θα κρίνει το αν θα κλείσει τμήμα ή σχολική μονάδα ολόκληρη, είναι ψυχολογικός και όχι ο αριθμός κρουσμάτων. Γιατί, αν νοσήσουν 2-3 μαθητές, ποιοι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους εκεί;; Θα παίρνουν απουσίες;; Ε, και, κα Κεραμέως;; Σιγά μην κοπούν από απουσίες μαθητές που θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους! Για κλάματα είστε..

- ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΧΗ της σχολικής χρονιάς και με τα όσα άλλα θα έχουμε καθημερινά, πάει και η φετινή χρονιά, η τρίτη στη σειρά.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ...

 

Διαβάστηκε 1136 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 21:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667