Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 19:20

Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”: Επιτυχημένη η εκδήλωση που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό παραμύθι της Μαρίας Α. Τσούτσου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  Κυριακή στο Μεσολόγγι  η εκδήλωση που οργάνωσε το Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα” για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολόγγι – Αγρίνιο), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Χρυσόγελου  και ήταν βασισμένη στο βιβλίο – παραμύθι της Μαρίας Α. Τσούτσου “Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι. Το όμορφο ατέρι του ουρανού, ο πλανήτης Γη. Μια αληθινή ιστορία”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Σαλμά, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας εκπροσωπήθηκε από την κ. Αλέκα Κοσσόβα προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο πρόεδρος του ΕΨΥΠΕΑ κ. Πάνος Ζαβιτσανάκης, πρόεδροι Συλλόγων και φορέων και εξαίρετοι πολίτες.  Χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου απηύθυνε η πρόεδρος κ. Διονυσία Σαμαντά.

«Ιχνηλατώντας τις προσωπικές μου διαδρομές» ήταν ο τίτλος της ομιλίας της κ. Μαρίας Α. Τσούτσου,  ιδρύτριας και επίτιμης πρόεδρου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα”.

Το βιβλίο παρουσίασε η κ. Βασιλική Μαραγιάννη,  πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου.

Το εκπαιδευτικό παραμύθι διάβασαν εργαζόμενοι του Εργαστηρίου (η παρουσίαση περιελάμβανε προβολή σε video wall με μουσική).

Το ευχαριστήριο, με το οποίο κλείνει η κυρία Μαρία Α. Τσούτσου το βιβλίο της, ανέγνωσε η γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Καρατζογιάννη.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τη χορωδία των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου, αποδίδοντας τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Διηύθυνε η μουσικός και κοινωνική λειτουργός του Εργαστηρίου Ευσταθία Γρέντζελου. Στο πιάνο συνόδευε η κ. Αγγελική Νταλιάνη.

Με αφορμή τον απολογισμό της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του θέλει να ευχαριστήσει θερμότατα τα μέλη, τους φίλους, τους εθελοντές, τους  χορηγούς και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που τους τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης.

“Επίσης, ευχαριστούμε θερμότατα την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για τη διαρκή στήριξή της και την παραχώρηση του θαυμάσιου χώρου του κτιρίου Χρυσόγελου καθώς επίσης και την κ. Αποστολία Πάστρα για την αμέριστη βοήθειά της.  Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, γεμάτη συγκίνηση που προσέφερε στιγμές χαράς και ψυχικής ανάτασης στους πολίτες που επί σειρά ετών δείχνουν την αγάπη τους απέναντι στους εκπαιδευόμενους και το έργο μας”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 974 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.