Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:32 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 11:07

Τι κερδίζουν τα νοικοκυριά από τα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις που έρχονται. Ποιο το όφελος για τα νοικοκυριά απ’ όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Από 1ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για το σύνολο των νοικοκυριών και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, διάστημα κατά το οποίο οι διεθνείς τιμές των καυσίμων πιέζουν προς τα πάνω το κόστος του ηλεκτρικού.

Με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφερε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σε συνδυασμό με την έκπτωση καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό ή και στο σύνολό της η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις στο ρεύμα.

Το όφελος για τα νοικοκυριά, ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης, είναι ότι η επιβάρυνση που εκτιμάται ότι θα έφτανε μεταξύ 20 και 44 ευρώ θα μηδενιστεί ή θα περιοριστεί στα 2 ευρώ το μήνα εφόσον συνυπολογιστεί και η έκπτωση 30% που χορηγεί η ΔΕΗ από τις 5 Αυγούστου η ΔΕΗ, ημερομηνία κατά την οποία άλλαξε η εμπορική πολιτική με την κατάργηση της ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα και την επιβολή αντίστοιχης ρήτρας χονδρικής τιμής του ρεύματος.

«Είναι ένας δρόμος που η ΔΕΗ ανοίγει για να ακολουθήσουν και οι ιδιώτες πάροχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

newsit.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.