Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 11:04

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αλήθεια του ΚΚΕ είναι η αλήθεια του εργατικού – λαϊκού συμφέροντος

Με  μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ξεδιπλώθηκε το πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Αγρίνιο.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, νεολαία είχε αρχίσει να καταφθάνει στον χώρο του Παπαστράτειου Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις. Στον χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου, χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου» καθώς και μεγάλη έκθεση με τίτλο «Αντεπίθεση. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, τον σοσιαλισμό».

Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Μιχάλης Νταβλούρος, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και γραμματέας του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ την κεντρική ομιλία απηύθυνε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

«Η αλήθεια του ΚΚΕ είναι η αλήθεια του εργατικού – λαϊκού συμφέροντος», επεσήμανε η Ελένη Μπέλλου.

«Ο ιδεολογικοπολιτικός και μαζικός αγώνας χρειάζεται πολύ περισσότερες νέες δυνάμεις σε κάθε σχολείο, σχολή, εργασιακό χώρο, στα καφενεία και στις πλατείες των χωριών, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Χρειάζεται να ορθώσει το ανάστημά του ένας νέος κήρυκας των κομμουνιστικών ιδεών, της πολιτικής του Κόμματος, των Θέσεών του για όλα τα κοινωνικά ζητήματα, πόλης και χωριού, νέων και ηλικιωμένων ή υπερήλικων, ανδρών και γυναικών, εγχώριων και αλλοδαπών», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τόνισε πως

«Η αλήθεια του ΚΚΕ είναι η αλήθεια του εργατικού – λαϊκού συμφέροντος, της εργατικής – λαϊκής ανάγκης, γι’ αυτό πολεμιέται από την καπιταλιστική εξουσία, όχι μόνο με τη φωνή της κάθε κυβέρνησης, αλλά και με τη φωνή της δήθεν αντιπολίτευσης, που έχει και διαφορετικά χρώματα, πιο δεξιά – πιο ακραία εθνικιστικά ή και φασιστικά, αλλά και πιο συγκαλυμμένα ως προς τη στήριξη του συστήματος, με “αριστερά”, “δημοκρατικά”, δήθεν “εναλλακτικά φιλολαϊκά” συνθήματα, “πράσινα”, ακόμα κι ως νέα κομμουνιστικά.

Δεν το λέμε αυτό γιατί διαπνεόμαστε από κομματικό εγωισμό που μας κάνει τυφλούς ν’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη τίμιων αγωνιστών που δεν είναι ενταγμένοι ή δεν αγωνίζονται ακόμα μαζί με το ΚΚΕ.

Το λέμε γιατί το ΚΚΕ συλλογικά είχε την τόλμη και τη δύναμη να μελετήσει την Ιστορία του, την ιστορία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, αλλά και την ιστορία της πάλης ανάμεσα στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα και στο σοσιαλιστικό κατά τον 20ό αιώνα, και με βάση τα συμπεράσματα να χαράξει νέα επαναστατική γραμμή πάλης ενάντια στον καπιταλισμό. Το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει για να ανασυγκροτηθεί ο καθημερινός αγώνας, βελτιώνοντας και αλλάζοντας το συσχετισμό σε διοικήσεις εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, φορέων των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, αποσπώντας μαζικές οργανώσεις από την αγκαλιά των καπιταλιστών, των ενώσεών τους, από τον κρατικό μηχανισμό.

Είναι μια διαρκής πάλη, τ’ αποτελέσματά της δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν ή να μας απογοητεύουν, αλλά να μας κάνουν πιο ικανούς, πιο ανθεκτικούς, πιο αποφασισμένους.

Περηφανευόμαστε μόνο για τους αγώνες στους οποίους μπήκαμε μπροστά, και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπως και τον προηγούμενο μήνα με τις πυρκαγιές».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου που μάγεψε το κοινό με την ερμηνεία της ενώ ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 476 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/