Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:42 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 22:48

Διαμερίσματα τέλος: Μηδαμινή έναντι της ζήτησης η προσφορά στέγης προς ενοικίαση στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ούτε για δείγμα κατοικίες προς ενοικίαση για οικογένειες
  • Διαμερίσματα τέλος
  • Μηδαμινή έναντι της ζήτησης η προσφορά στέγης προς ενοικίαση στο Αγρίνιο

Τι κοινό έχουν στο Αγρίνιο ένα ζευγάρι που σχεδιάζει να παντρευτεί,  μια οικογένεια που μένει σε μικρό διαμέρισμα αλλά χρειάζεται περισσότερους χώρους και μια εκπαιδευτικός από τη Βόρεια Ελλάδα  η οποία προσλήφθηκε σε σχολείο της πόλης και είναι αναγκασμένη  μετακομίσει με το σύζυγο και τα δύο τους παιδιά;  Για όλους είναι  εξαιρετικά δύσκολο να βρουν διαθέσιμο σπίτι προς ενοικίαση!

Αποθέματα υπομονής και πολλή τύχη χρειάζεται όποιος ενδιαφέρεται να νοικιάσει τριάρι ή τεσσάρι διαμέρισμα στο Αγρίνιο καθώς το παρατεταμένο «πάγωμα» της οικοδομής σε συνδυασμό με το «φρένο» στα δάνεια για πρώτη κατοικία δημιούργησε το φαινόμενο η μεγάλη ζήτηση να «προσκρούει» στη μηδαμινή προσφορά σε διαμερίσματα, τα οποία να ενοικιάζονται. Οι πρωταγωνιστές των περιπτώσεων τις οποίες επικαλεστήκαμε, εδώ και εβδομάδες, όπως ανέφεραν στη «Σ»,  έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου αναζητώντας εναγωνίως λύση στο στεγαστικό τους πρόβλημα.

Τα αντικίνητρα στην αγορά ακινήτων έφεραν μη οικοδόμηση

Τα μεσιτικά γραφεία στο Αγρίνιο, όπως αυτό του κ. Στράτου Καλύβα, γίνονται καθημερινά αποδέκτες αιτημάτων για ενοικίαση άνετων διαμερισμάτων, αλλά και της αγωνίας πολλών οικογενειών. «Η δυσκολία αυτή δεν έχει προκύψει απότομα, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, αλλά δημιουργήθηκε σταδιακά ως συνέπεια της μη οικοδόμησης την τελευταία δεκαετία», ανέφερε στη «Σ» ο κτηματομεσίτης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος  Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Λίνος Μπλέτσας

Τη δυσάρεστη πραγματικότητα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος  Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Λίνος Μπλέτσας.  Η υψηλή φορολόγηση των εισοδημάτων που προέρχονται από μίσθωση ακινήτων υπήρξε βασικό αντικίνητρο για επένδυση στην αγορά ακινήτου, όπως παρατήρησε ο εκπρόσωπος των μηχανικών. Παράλληλα, η απόκτηση πρώτης κατοικίας μέσω δανειοδότησης, σε μια εποχή δραματικής μείωσης του εισοδήματος και αυστηροποίησης των τραπεζικών κριτηρίων, μετατράπηκε σε …όνειρο θερινής νυκτός.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πιθανότητες να εγκριθεί το αίτημα για χρηματοδότηση από τις τράπεζες  έχουν οι  δημόσιοι υπάλληλοι. Σε αυτούς χορηγούνται  δάνεια  το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά το 70% της αξίας του ακινήτου, όπως σημείωσε ο κ. Καλύβας και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι για αγορά πρώτης κατοικίας πρέπει να διαθέτουν και δικούς τους πόρους προκειμένου να αποκτήσουν σπίτι.

Κατά συνέπεια, τα λίγα διαμερίσματα που για οποιοδήποτε λόγο μένουν άδεια, καταλαμβάνονται από τους επόμενους ενοικιαστές  εν ριπή οφθαλμού.

Τι συμβαίνει με τη φοιτητική στέγη

Ο κτηματομεσίτης Στράτος Καλύβας

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τη φοιτητική στέγη παρότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κατασκευαστεί πολλές νέες γκαρσονιέρες στην πόλη του Αγρινίου, οι υφιστάμενες  επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σημειώνει ο κτηματομεσίτης Στράτος Καλύβας, έχει επιλεγεί η λύση της συγκατοίκησης σε λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα, ώστε να μειωθεί το κόστος της φοιτητικής ζωής. Σχετικά με τις συνέπειες στην κτηματαγορά των συγχωνεύσεων  που επήλθαν στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, ο κ. Καλύβας σημείωσε ότι ακόμα η αγορά δεν έχει «διαβάσει» τις αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου, ωστόσο, εκτίμησε ότι εφόσον γίνει η μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα, τότε αρκετές γκαρσονιέρες θα αδειάσουν.

Φόνη Γερμενή – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 757 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.