Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:19 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 22:46

Μαθητικά δρομολόγια: Κανονικά μόνα τα μισά δρομολόγια στην περιοχή του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα μισά σχολικά δρομολόγια στην περιοχή του Αγρινίου από τα ταξί θα ξεκινήσουν κανονικά με την έναρξη των σχολείων, ενώ για τα υπόλοιπα δρομολόγια που αφορούν νέα δρομολόγια οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη

Ξεκινούν από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια από τα ταξί του Αγρινίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ανέκαθεν τα μαθητικά δρομολόγια αντιμετώπιζαν προβλήματα και συχνά οι ταξιτζήδες έμεναν απλήρωτοι για μήνες.

Φέτος, για τη νέα σχολική χρονιά, είναι βέβαιο πως το 50% των μεταφορών που ανανεώθηκαν από πέρσι θα ξεκινήσουν κανονικά και χωρίς προβλήματα, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιά «ακροβατεί», καθώς φτάσαμε στο παρά πέντε και ακόμη υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις!

Η αρχή έγινε με την με καθυστέρηση την έναρξης του ηλεκτρονικού  διαγωνισμού πουν ανέκαθεν γίνονταν περίπου τον Ιούλιο, ενώ φέτος έγινε λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο και είχε διάρκεια από 16 έως και 26 Αυγούστου.

Ωστόσο, απ’ ότι φάνηκε το χρονικό αυτό διάστημα ήταν μικρό, για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έδωσαν νέα παράταση μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου για τα νέα δρομολόγια που αντιστοιχούν λ.χ. σε νέους μαθητές ή σε μαθητές που μετακόμισαν ή επιθυμούν τώρα να ενταχθούν στο πρόγραμμα μεταφοράς και λόγω της καθυστέρησης, που υπήρξε αποφάσισε και έδωσε παράταση στα δρομολόγια που δεν υπάρχουν μεταβολές.

Η περασμένη Πέμπτη ήταν η καταληκτική ημερομηνία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν με φάκελο την προσφορά τους στο διαγωνισμό, που πρέπει να περάσει από διάφορες διαδικασίες ελέγχου, αλλά και να υπάρξει 10ήμερο χρονικό διάστημα που η εκάστοτε προσφορά θα είναι δημοσιοποιημένη και θα μπορεί κανείς να καταθέσει αντιπρόταση.

Όλα αυτά δείχνουν πως το 50% του έργου της μεταφοράς μαθητών είναι υπό στενά πολύ χρονικά περιθώρια και ουδείς γνωρίζει αν θα ξεκινήσει στην ώρα του ή με καθυστέρηση.

Ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας

Ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας ανέφερε: «το 50% των μαθητικών δρομολογίων για τα οποία δεν υπήρξε καμία μεταβολή και ανανεώθηκαν από την Περιφέρεια θα ξεκινήσουν κανονικά. Υπάρχει διαγωνισμός για τα υπόλοιπα δρομολόγια, τα νέα, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και αφορούν μαθητές που τώρα οι γονείς τους αποφάσισαν να μεταφέρονται με ταξί ή τώρα ξεκίνησαν το σχολείο για πρώτη φορά ή άλλαξαν διεύθυνση και η απόσταση είναι μεγάλη, κάτι που απαιτεί την αλλαγή του δρομολογίου βάσει όσων επιτάσσει ο νόμος. Για τα δρομολόγια αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και εκτός αυτού είναι γνωστό ότι στην «κατηγορία» αυτή μπαίνουν συνεχώς επιπλέον δρομολόγια για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη των σχολείων. Σημασία έχει οι γονείς που επιθυμούν τώρα να μετακινούνται τα παιδιά τους με ταξί να κάνουν την απαραίτητα αίτηση στο σχολείο, το οποίο θα την μεταβιβάσει στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και αυτή με τη σειρά της θα την εξετάσει βάσει του νόμου και θα την εγκρίνει ή όχι. Δρομολόγια γίνονται για παιδιά κάθε ηλικίας από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, αλλά και για ΑμεΑ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 424 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.