Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 23:21

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 62η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η δύναμη της βαρύτητς είναι μία και αυτή που κανει το μήλο να πέφτει απο το δένδρο και που συνδέει τη γή με τη σελήνη.

- Σύμφωνα με τον Novalis είμαστε στάχτη από άστρα.

- Η μηχανική των κβάντα περιγράφει τη μηχανική μέσα στον κόσμο του αθέατου μικρού, των ατόμων και των μορίων.

- Η γενική θεωρία του Αϊνστάϊν για τη σχετικότητα περιλαμβάνει την ιδέα ότι ο χώρος και ο χρόνος αρχίζουν με το Big Bang και τελειώνουν σε μαύρες τρύπες.

- Απέναντι σε μια κηδεμονία απο θρησκευτικές αυθεντίες, όπως αυτή η οποία μέχρι σήμερα απειλεί σε επιμέρους ζητήματα πάντοτε εκ νέου, είναι θεμελιωδώς δικαιολογημένη και αναγκαία μια οριοθέτηση των μαθηματικών-φυσικοεπιστημονικών και μεταεμπειριών φιλοσοφικο-θεολογικών διατυπώσεων.

- Η επιστημονική πρόοδος δεν είναι πάντοτε και ανθρώπινη πρόοδος.

- Η ιδέα του Θεού είναι θεωρητική οριακή έννοια, η οποία σαν ένα μακρινό άστρο, δεν μπορεί μεν στη διαδικασία της γνώσης να προσεγγισθεί, αλλά τουλάχιστον ως ιδεώδης σκοπός είναι δυνατόν να κατευθύνει τον προσανατολισμό μας. "Καντ"

- Στην επιθυμία για το Θεό μπορεί κάλλιστα να αντιστοιχεί η πραγματική ύπαρξη του Θεού. Και γιατί δεν πρέπει ο άνθρωπος να επιθυμεί, να μην τελειώνουν όλα με τον θάνατο; Να υπάρχει ένα βαθύ νόημα στη ζωή ζωή του, στην ιστορία της ανθρωπότητας; Άμα το μπορεί καλό θα του κάνει. Καλά θα ήταν να είναι έτσι. Μήπως όμως αυτή η επιθυμία καθρεφτίζει την προσπάθεια του ανθρώπου για την αποδυνάμωση της ιδέας του θανάτου; Μήπως είναι επιθυμία για την συνέχιση της ζωής;

- Ο Xans King υποστηρίζει ότι δεν χάνουμε τίποτα όταν πιστεύουμε στο Θεό, αλλά όμως είναι δυνατό να κερδίσουμε το πάν. Αυτή κατά τη γνώμη μου έιναι η ωφελιμιστική πλευρά του θέματος . Τα καλά και συμφέροντα.

- Όποιος γνωρίζει πολλά, γνωρίζει επίσης τι δεν γνωρίζει. Με την γνώση αυξάνεται ταυτόχρονα και  η άγνοια.

- Θεός είναι η ίδια η δυναμική, δημιουργεί τον κόσμο μέσα στο ίδιο τον εαυτό του, τον συγχωρεί και τον κινεί αόρατα εκ των έσω.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 142 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 23:41
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.