Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 18:09

Θανάσης Παπαθανάσης: «Από σήμερα ξεκινά η δωρεάν διάθεση self tests για τους μαθητές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Από σήμερα ξεκινά η δωρεάν διάθεση self tests για τους μαθητές» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Ακη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη.

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self tests από τα φαρμακεία μας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων δηλαδή ολόκληρου του μήνα Σεπτέμβρη. Τα φαρμακεία στήριξαν από την πρώτη στιγμή την εθνική προσπάθεια με το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό, τη διάθεση των δωρεάν self tests για τη μέγιστη δυνατή ιχνηλασιμότητα στην κοινότητα, με την ενημέρωση και την επιστημονική συμβουλή στους πολίτες στηρίζοντας έτσι την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι: - το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. - ο διαγνωστικός έλεγχος μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,- βεβαίωση self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),- οι μαθητές που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους δεν δικαιούνται δωρεάν self-test και δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,- η δωρεάν διάθεση self-tests από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά.

Το βίντεο της παρουσίας του κ. Παπαθανάση:

Διαβάστηκε 543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.