Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 12:41

Αγρίνιο: Εθελοντές περιπολούν για πυρκαγιές στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αξία του εθελοντισμού διαφαίνεται σε κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τιτάνια προσπάθεια και η μεγάλη βοήθεια που παρείχαν στις πυρκαγιές που «δοκίμασαν» σκληρά τη χώρα μας οι εθελοντές πυροσβέστες το προηγούμενο διάστημα.

Στο Αγρίνιο, η ομάδα Save Your Hood, γνωστή για τις κατά καιρούς και τόπους δράσεις της με άκρως οικολογική συνείδηση και πρόσημο, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου (που ανέλαβε και το οργανωτικό σκέλος) περιπολεί στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή πυρκαγιών. Παράλληλα με τις περιπολίες μάλιστα καθαρίζουν και το δασύλλιο από σκουπίδια.

Αναφέρει σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

Ευχαριστούμε πολύ τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου για την οργάνωση και υλοποίηση περιπολιών στο δασύλλιο Αγίου Χριστόφορου με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή πυρκαγιών..

Οι εθελοντές του Save Your Hood Agrinio στηρίζουν την προσπάθεια αυτή συμμετέχοντας ενεργά στις περιπολίες που οργανώνονται.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αν στρέψουμε το βλέμμα μας προς την σωστή κατεύθυνση μπορούμε να αποτρέψουμε την έναρξη μιας πυρκαγιάς.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε έως 20 Αυγούστου τις περιπολίες από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Δήλωση στοιχείων και έναρξη περιπολιών στη βρύση, στη στροφή προς δύο ρέματα.

Και όπως όλοι γνωρίζουμε, μια πυρκαγιά μπορεί να ξεκινήσει και από τα σκουπίδια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία. Γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της περιπολίας πραγματοποιούμε ΚΑΙ δράση καθαρισμού του δασυλλίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1173 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.