Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 17:52

Agrinio Raceway: Διαμορφώνεται σε καθαρόαιμη πίστα Dragster υψηλών προδιαγραφών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Agrinio Raceway, όπως είναι το νέο πλέον όνομα, διαμορφώνεται σε καθαρόαιμη πίστα Dragster στην Ελλάδα η οποία υιοθετεί τους κανονισμούς FIA και FIM 2021.

Η τοποθεσία της πίστας βρίσκεται στις παλιές εγκαταστάσεις του Στρατιωτικού Αεροδρομίου και ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Αγρινίου.

Έπειτα από πολλές ενέργειες και με την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αγρινίου των ομοσπονδιών και χορηγών η πίστα γίνεται υψηλών προδιαγραφών.

Η πύλες του Agrinio Raceway ετοιμάζονται εντατικά πλέον να ανοίξουν και να υποδεχτούν αθλητές και κοινό στις 3-4-5 Σεπτεμβρίου και στον πρώτο αγώνα θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπρόσωπος της FIA για επί πλέον προτάσεις σε θέματα ασφάλειας στο Dragster και στο Drift.

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που θα γίνει στο Αγρίνιο, έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στους αγώνες dragster στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου στις 14/5 που κόστισε τη ζωή στον οδηγό, Γεράσιμο Φιλιππάτο.

Ποια έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα:

Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί 1.100 μέτρα τοιχία από την κάθε μεριά και αυτά ξεκινούν από την αρχή του Burn Out (20 μέτρα πριν την εκκίνηση) και έχουν φτάσει μέχρι την παλιά έξοδο των διαδρόμων που ήταν στην αριστερή μεριά. Το συνολικό φάρδος και των 2 διαδρόμων είναι 19 μέτρα. Σημειώστε ότι οι προδιαγραφές FIA-FIM είναι από 18 μέτρα έως το πολύ 24 με ιδανικό φάρδος και για τις 2 Ομοσπονδίες τα 18,5 έως τα 19 μέτρα.

Έχουν τοποθετηθεί 110 μέτρα επί πλέον τοιχία σε κάθε μεριά, σε απόσταση 4 μέτρων δεξιά και αριστερά από τα τοιχία των διαδρόμων με σκοπό την επιπλέον ασφάλεια των θεατών και πάνω σε αυτά έχει φυτευτεί πλέγμα που μαζί με το τοιχίο φτάνει σε ύψος τα 2,10 μέτρα, κάτι που θα εμποδίσει πιθανά εξαρτήματα από τα οχήματα να εκτοξευτούν προς τους θεατές.

Έχει βαφτεί η κεντρική γραμμή των δύο διαδρόμων. Σε εσοχή που έχουν τα τοιχία τοποθετούνται λάμες διαστάσεων 30πόντοιΧ16πόντοιΧ10 χιλιοστά που τα συνδέουν μεταξύ τους και πίσω από αυτά και σε κάθε τους μάτιση φυτεύονται δεξιά και αριστερά μπετόβεργες 20 χιλιοστών.

Έχουν οριοθετηθεί και αριθμηστεί τα πιτς με 120 θέσεις. Έχει βαφτεί η εκκίνηση.

Η συνέχεια μέχρι τον αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, έχει βάψιμο κάθετης γραμμής τερματισμού, Βάψιμο και τοποθέτηση κερκίδων, Κάγκελα οριοθέτησης θεατών, Βάψιμο όλα τα τοιχία, Μετρήσεις μηχανικού για τις αποστάσεις των φωτοκυττάρων και των κλίσεων της πίστας, αν και τις έχουμε ήδη μετρήσει και είναι πολύ μέσα στα επιτρεπόμενα όρια FIA-FIM, Κερκίδα VIP, Στρώσιμο με ασφαλτική κόλλα τις επιστροφές των οχημάτων στα πιτ για μείωση των χαλικιών, Υδραυλική εγκατάσταση με βρύσες για τα πιτ, Επί πλέον κερκίδες και σκίαση τους, και άλλα πολλά.

Άμεσες θα είναι και οι ενέργειές για τις πιστοποιήσεις FIA-FIM και το ξεκίνημα είναι από τον πρώτο ήδη αγώνα στον οποίο θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπρόσωπος της FIA για επί πλέον προτάσεις σε θέματα ασφάλειας στο Dragster και στο Drift.

agriniopress.gr
Διαβάστηκε 655 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 18:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.