Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 16:47

«Κατασκευάστε άμεσα σύγχρονη πεζογέφυρα στο ύψος του ΚΤΕΛ Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, τελικά λύσαμε τον… «Γρίφο»

Το γεγονός δηλαδή γιατί  δεν υπάρχει διάβαση πεζών, εν προκειμένω μια σύγχρονη πεζογέφυρα, όπου να μπορεί κάποιος να διασχίσει με ασφάλεια κάθετα το οδόστρωμα. Ακόμα και μια διάβαση με φωτεινό σηματοδότη με διακόπτη  θα ήταν αρκετή τόσον καιρό για να μην έχουμε νεκρούς πεζούς, παρασυρμένους από αυτοκίνητα ενώ πήγαιναν να διασχίσουν «παράνομα» μεν αλλά αναγκαστικά δε , κάθετα την παλαιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων για να φτάσουν στο ΚΤΕΛ, για κάποιο σημαντικό λόγο φυσικά, όπως να ταξιδέψουν ή να παραλάβουν δικό τους άνθρωπο και όχι για να … χαζέψουν!!!

Εδώ υπάρχει μια ομαδική κατάληψη του ψυχισμού των ιθυνόντων από το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας.  Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κανείς δεν σκέφθηκε πως στον Υπεραστικό σταθμό λεωφορείων πηγαίνουμε και με το αστικό ΚΤΕΛ από τα χωριά της Παρατριχώνιας ζώνης  όπου τα αστικά οχήματα βέβαια θα κάνουν στάση απέναντι από τον Υπεραστικό σταθμό και οι επιβάτες θα πρέπει να διασχίσουν την ΕΟ τις περισσότερες φορές μεταφέροντας και αποσκευές. Στο μυαλό των υπευθύνων  προφανώς όλοι οι μελλοντικοί επιβάτες των υπεραστικών συγκοινωνιών  οφείλουν να φτάσουν στον σταθμό είτε με ιδιωτικό αυτοκίνητο είτε   … με ταξί!!! Δηλαδή να επιβαρυνθούν από 10 ως και 25 ευρώ, ανάλογα από ποιο χωριό θα ξεκινήσουν.

Ωστόσο ως Ευρωπαϊκό Κράτος η Ελλάδα οφείλει να τηρεί τις προδιαγραφές εκείνες που επιβάλλονται στα δημόσια Έργα και οι οποίες υφίστανται για να εξυπηρετούν  με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο τον πολίτη-χρήστη. Κάθε δε παράληψη η κακοτεχνία που θα βάλει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα ή την ζωή   των χρηστών σε ένα ευνομούμενο Κράτος επιφέρει  συνέπειες  και αυστηρές κυρώσεις  σε κάθε υπεύθυνο  εκτέλεσης του Έργου.

Εδώ μετά από τον θάνατο 5 συνανθρώπων μας από την τραγική αυτή παράληψη διάβασης πεζών θα λογοδοτήσει επιτέλους κάποιος;

Θα αποδοθούν ευθύνες;

Θα αλλάξει  η νοσηρή νοοτροπία της ατιμωρησίας που καταλήγει στην ασυδοσία, την αδιαφορία και την υποτέλεια.

Μπορούμε έστω να ελπίζουμε;;;  δια τούτο ένα μόνο σας λέμε: Κατασκευάστε άμεσα τη σύγχρονη πεζογέφυρα κάθετα στο ύψος τον Υπεραστικών ΚΤΕΛ Αιτ/νιας ΤΩΡΑ!

της Κ. Τραμπάζαλη

μέλος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών

«Act now ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 790 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.