Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 19:19

Πώς βοηθούν τα αλπακά στην έρευνα τον καρκίνου;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Οι πρωτεϊνες του ανοσοποιητικού συστήματος των αλπακά είναι μικρότερες και απλούστερα δομημένες, σε σχέση με τα ανθρώπινα αντισώματα, και μπορούν πιο εύκολα να προσαρμοστούν στο εργαστήριο. Οι ερευνητές τα αποκαλούν «νανοσωματίδια» και χρησιμοποιούν αυτά τα μίνι-αντισώματα για διάφορους σκοπούς, όπως για να σταματήσουν τις μολυσματικές ασθένειες. "Ετσι, λοιπόν, εμβολιάζουν τα αλπακά με ειδικές πρωτεϊνες, που προκαλούν την αντίδραση τον ανοσοποιητικού συστήματος, και τα ζώα δημιουργούν αντισώματα. Μια ομάδα από τη Βοστόνη στοχεύει να χρησιμοποιήσει παρόμοια όπλα κατά του καρκίνου. Για τον σκοπό αυτό, Θέλει να βελτιώσει μια μέθοδο με την οποία τα ανοσοκύπαρα αφαιρούνται από τους ασθενείς και τροποποιούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε να επιτεθούν στον όγκο. Τα πρώτα επιτυχή βήματα με τα νανοσωματίδια έχουν ήδη επιτευχθεί.

Η ομάδα με επικεφαλής τον ανοσολόγο Hίdde Ploegh προσπαθεί να κάνει μια τέτοια Θεραπεία εφικτή για τους όγκους του δέρματος και τον καρκίνο του παχέος εντέρου, πραγματοποιώντας πειράματα σε ποντίκια. Οι ερευνητές εμβολίασαν δύο αλπακά με πρωτεϊνες από καρκινικά αιμοφόρα αγγεία. Ως αποτέλεσμα, τα αλπακά δημιούργησαν αντισώματα που αντέδρασαν στις καρκινικές πρωτεϊνες. Στη συνέχεια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα αντισώματα των αλπακά και τροποποίησαν τα ανοσοκύπαρα των ποντικών. Όταν στα τρωκτικά εισήλθαν τα τροποποιημένα κύτταρά τους, αυτά επιτέθηκαν στον καρκίνο και ο όγκος μεγάλωνε πιο αργά. Ωστόσο, απομένει να δούμε αν παρόμοιες μέθοδοι θα μπορούσαν να λειτουργήσούν και στους ανθρώπους.

φωτο: Χνουδωτά πειραματόζωα: οι πρωτεϊνεs των αλπακά θα μπορούσαν να σώσουν ζωέs.

απο το περιοδικό GEO τεύχος 04-2021

Διαβάστηκε 1576 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 19:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!