Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 00:07

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 57η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ένας περαστικός βρισκει ένα μεθυσμένο τη νύχτα, που ήταν στα τέσσερα και έψαχνε τα κλειδιά του κάτω απο το φως μιάς λάμπας του δρόμου και τον ρωτάει: "Έχασες τα κλειδιά σου κάπου εδω κάτω;" Κι ο μεθυσμένος απαντά: "Οχι, μου έπεσαν απέναντι, αλλά εδώ έχει καλό φως". Κάτι παρόμοιο συμβαίνει κάποιες φορές και στον τομέα της έρευνας απο προκατάληψη.

-Ο ερευνητής Kae-Uwe Hinrichs υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι σχετικά μικρές περιβαλλοντολογικές αλλαγές μπορεί να έχουν τεράστιες επιπτώσεις σε ευαίσθητες παραλιακές περιοχές, με ακόμη άγνωστες συνέπειες για το κλίμα και για τη ζωή πάνω στη γή.

-Οι έρευνες απέδειξαν και ότι ο ρόλος του κλίματος ήταν καθοριστικός στην άνοδο και στην πτώση των πολιτισμών.

- Πριν απο 8200 περίπου χρόνια συνέβη ένα ξαφνικό επεισόδιο οξείας ψύχρανσης και ξήρανσης σχετικά σύντομα, που εμφανίστηκε στα ιζήματα του βορείου Ατλαντικού. Αυτό το επεισόδιο συνέβη μια χρονική περίοδο την οποία οι θερμοκρασίες ήταν ανάλογες, είτε ελαφρώς πάνω απο τα πρόσφατα επίπεδα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η θερμότητα δεν αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα του κλίματος.

- Οί ήπιες αλλαγές στη γεωμετρία της τροχιάς της γής είναι απολύτως υπεύθυνες για τις απότομες μεταβολές του κλίματος, αλλά γιατί τόσο αιφνίδια και με τόση δριμύτητα ?

-Τα αρχεία απο τους πολικούς πάγους και απο αλλού δείχνουν ότι το κλίμα της γής δεν ανταποκρίνεται στη βίαιη ώθηση με έναν ήπιο και σταδιακό τρόπο και οι συνέπειες για την πίεση απο τη συσσώρευση των αερίων του θερμοκηπίου "είναι εν δυνάμει αρκετά σοβαρές". Τα αποθέματα της τροφής μας και πολλά είδη του ζωικού βασιλείου βρίσκονται σε κίνδυνο.

- Η ταλάντωση του βορείου Ατλαντικού είναι ένας δακτύλιος ανάδρασης ωκεανού-ατμόσφαιρας, που οδηγεί την πορεία των καταιγίδων πάνω απο το μεγαλύτερο μέρος του βορείου ημισφαιρίου καθώς αυξομειώνεται.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1280 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 10:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!