Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 23:41

Παναιτωλικός: τα «συν» και τα «πλην» στο φιλικό με το Βόλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ηττημένος έφυγε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο δυνατό φιλικό τεστ στο ΔΑΚ Λαμίας, με το  1-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς.

Ο Γιάννης Αναστασίου ομολογουμένως καινοτόμησε, καθώς παρέταξε την ομάδα με ένα κλασικό 4-4-2. Την τελευταία δεκαετία, ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν χρησιμοποιήθηκε ευρέως από κανέναν προπονητή, ακόμα κι όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις (π.χ. όταν συνυπήρχαν στην ομάδα Μπόγιοβιτς-Καμαρά ή Καμαρά-Χαριστέας).

Ο Έλληνας κόουτς μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιήσει τα συστήματα 4-4-1-1 και 4-4-2, κι όπως φαίνεται με αυτά θα πορευτεί μέσα στη σεζόν, καθώς καθαρόαιμο «δεκάρι» που θα μπορούσε να υπηρετήσει συστήματα προηγούμενων ετών (όπως το σύνηθες 4-2-3-1) δεν υπάρχει.

Τα συν

Τα θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει ο Παναιτωλικός από το φιλικό με τους Θεσσαλούς αφορούν ξεκάθαρα το μεσοαμυντικό σκέλος.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται να γίνει στον Βργκοτς, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για τους Αγρινιώτες, ειδικά στο πρώτο μισό. Ψύχραιμος, δυναμικός, με σωστές τοποθετήσεις και σίγουρες μεταβιβάσεις, έκανε μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Αρκετά καλός και ο έτερος στόπερ Κορνέλιους. Πιο διστακτικός αλλά χωρίς λάθη στο πρώτο ημίχρονο, με καίριες παρεμβάσεις στο δεύτερο, πριν αντικατασταθεί.

Οι Λουί και Χουχούμης (όταν γύρισε ως αριστερό μπακ) προσέδιδαν, επίσης, σιγουριά. Μοναδική «παραφωνία» στα μετόπισθεν ο Περέιρα. Αρκετά νευρικός, έκανε κάποια επιπόλαια λάθη, αλλά ήταν και ο δημιουργός της κλασικής ευκαιρίας του Καρέλη στο 3’.

Εν γένει, η αμυντική λειτουργία της ομάδας σε κανονική ροή αγώνα ήταν σχεδόν άριστη, περιορίζοντας τον αντίπαλο.

Τα πλην

Δυο είναι τα βασικά στοιχεία που προβλημάτισαν. Οι στημένες φάσεις και η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας.

Τα στημένα αποτέλεσαν τη βασική πηγή κινδύνου για την αγρινιώτικη άμυνα. Ειδικά ο αντίπαλος στόπερ Ρομέρο, πέραν τους εξαιρετικού γκολ που πέτυχε, απείλησε με κεφαλιές σε τουλάχιστον δυο ακόμα περιπτώσεις. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, σε έναν τομέα που ο Παναιτωλικός υπέφερε τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά το δημιουργικό σκέλος, τα προβλήματα ήταν εμφανή. Αν και ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά έχοντας μεγάλη στιγμή, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Πάμπολλα λάθη από τη μέση και μπροστά, συνεχή γυρίσματα της μπάλας προς τα πίσω και ανεπιτυχή γεμίσματα-διωξίματα. Ο Τσιγγάρας εισερχόμενος στο γήπεδο προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ άμυνας και επίθεσης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εικόνας στην επανάληψη.

Η σύνοψη

Άκρως…διδακτική η φιλική ήττα από το Βόλο, που αποκάλυψε μέρος των αδυναμιών του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και μέρος της δουλειάς που γίνεται φέτος.

Πλέον, με την έλευση του Φλόρες και την περαιτέρω ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση, αναμένεται να «βουλώσουν» οι όποιες «τρύπες», με την ελπίδα ότι ο Παναιτωλικός θα παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για την επίσημη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το επόμενο φιλικό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, στο πρώτο φετινό τεστ επί αγρινιώτικου εδάφους.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 812 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.