Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:00 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 23:24

Εμβόλιο κατ’οίκον: Σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου για το πρόγραμμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα κλιμάκια του Κέντρου Υγείας Αγρινίου τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Με ποια κριτήρια δικαιούται κάποιος να υποβάλει αίτηση για τον εμβολιασμό στο σπίτι

Ξεκίνησαν ήδη και στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου οι διαδικασίες για την έναρξη του εμβολιασμού από κινητά συνεργεία των Κέντρων Υγείας, τα οποία θα συγκροτούνται  από ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή και θα μπορούν να μετακινούνται με όχημα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλο το φάσμα του δήμου Αγρινίου, για να εμβολιάζουν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson άτομα που διαθέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις αδυναμίας μετακίνησης!

Τα ελάχιστα ραντεβού, με τα οποία θα μπορεί να ξεκινάει ένα κλιμάκιο με το όχημα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι τα πέντε και ήδη στο Κ.Υ. Αγρινίου υπάρχουν 3 ραντεβού. Η εκτίμηση της Προέδρου των Γιατρών του Κ.Υ. Αγρινίου Ντίνας Σιδέρη είναι πως μέχρι και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή κατά την επόμενη εβδομάδα τα κλιμάκια θα κάνουν τις πρώτες κατ΄ οίκον επισκέψεις!

Τη δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού ενός ατόμου που διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις στην πλατφόρμα έχουν το δικαίωμα να την κάνουν τόσο οι ιδιώτες γιατροί, όσο και οι γιατροί, που εργάζονται σε κάποιο δημόσιο φορέα!

Μάλιστα, το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, με σκοπό να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες βάσει των οδηγιών που έχουν λάβει από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τόσο σε πρακτικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο!

Στο πλαίσιο της σύσκεψης είχε προγραμματιστεί και τηλεδιάσκεψη μέσω της οποία τα στελέχη του Κ.Υ. Αγρινίου θα έρχονταν σε επαφή με τα επιστημονικά στελέχη, που ηγούνται τις προσπάθειας αυτής σε πανελλαδικό επίπεδο για τις τελικές κατευθύνσεις!

Η Πρόεδρος των Γιατρών του Κ.Υ. Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη «Σ» η Πρόεδρος των Γιατρών του Κ.Υ. Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη: «ο κατ’ οίκον εμβολιασμός θα γίνεται από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγρινίου που ήδη έχουν οριστεί. Ο θεράπων γιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς – πολίτες, ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η ένταξη των ασθενών που έχουν δυσκολία μετακίνησης στο πρόγραμμα των εμβολιασμών θα μπορεί να γίνεται από κάθε γιατρό, είτε δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα. Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον αφορά άτομα που έχουν μεγάλη δυσκολία μετακίνησης.

Οι παθήσεις που έχουν οδηγήσει στην αδυναμία μετακίνησης και που προβλέπονται για την ένταξη του ασθενούς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμών μπορεί να είναι η νόσος τελικού σταδίου, παραπληγία, τετραπληγία, ημιπληγία, η νόσος του Πάρκινσον σε προχωρημένο στάδιο, άνοια προχωρημένου σταδίου, γεροντική εξασθένηση και αδυναμία, σοβαρές κακώσεις απότοκες ατυχήματος, σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις κλπ που έχουν επιφέρει κατάργηση κινητικότητας, βαριά ψυχική ή νοητική νόσο ή άλλο παθολογικό αίτιο που έχει οδηγήσει μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο σε αδυναμία κίνησης. Τα άτομα αυτά δικαιούται εμβολιασμό κατ’οίκον και μόνο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 809 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.