Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 11:17

Αντιδράσεις υπήρξαν, αλλά ήταν αναποτελεσματικές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λένε οι φοιτητές του κατηργημένου Τμήματος ΔΠΠΝΤ ότι η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου γίνεται ανεμπόδιστα, αφήνοντας μια σαφή αιχμή για τους τοπικούς φορείς και τους αιρετούς εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας σε όλα τα επίπεδα, από το κοινοβουλευτικό μέχρι την αυτοδιοίκηση.

Αυτή η κρίση επιδέχεται μεγάλη συζήτηση σε κάθε περίπτωση. Αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού «χάρτη» του Πανεπιστημίου Πατρών, έτσι όπως προτάθηκε από το Ίδρυμα και εν τέλει υιοθετήθηκε από το Υπουργείο, υπήρξαν πολλές. Το πρόβλημα περισσότερο είναι ότι αυτές οι αντιδράσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την οπτική του Αγρινίου για τον ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου. Δεν ήταν αποτελεσματικές οι αντιδράσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις τους μήνες που προηγήθηκαν φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε κάποιος συντονισμός στις αντιδράσεις, που υπήρξαν από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Άλλα αιτήματα προέτασσε ο Δήμος Αγρινίου που μιλούσε για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, άλλα ο Δήμος Μεσολογγίου και σε διαφορετικό τόνο η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο, που επέμεινε στην εξακτίνωση του Πανεπιστημίου στη Δυτική Ελλάδα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 586 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.