Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 15:02

Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις στο 6ο Διεθνές  εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS21)» που διεξήχθη από 26 ως 31 Ιουλίου 2021 στο Ε.Α.Π. 

Σε αυτό δίδαξαν είκοσι επτά Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων (Γερμανία, Κίνα, Αμερική, Ισπανία, Μαρόκο, Ιορδανία).  Απευθύνθηκε σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Για δεύτερη δε φορά στο Σχολείο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες μεταπτυχιακών νέων επιστημόνων. 

Το Σχολείο  παρακολούθησαν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων (Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας), αλλά και Ιδιωτικών Φορέων (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑΠ, ΕΑΣ), Εταιριών όπως Ηλέκτωρ, Μεσόγειος, MarathonData Systems, που ασχολούνται  με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών. 

Το Σχολείο αποτελεί  πλέον θεσμό , όπως τόνισε στο κλείσιμο των παρουσιάσεων ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της εκπαίδευσης, κάτι που επιβάλλει την συνέχιση και διεύρυνσή του.  

Πραγματοποιήθηκε επίσης την τελευταία ημέρα του Σχολείου μια τεχνική επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Αποβλήτων του Δήμου Αιγίου, ώστε να επιμορφωθούν οι συμμετέχοντες στις διαδικασίες επεξεργασίας αποβλήτων μέσω μεμβρανών από τον Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Βαγενά. Τέλος εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Διευθυντή του Β.Κ. της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο για την επίσκεψη αυτή. 

Διαβάστηκε 689 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.