Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 11:59

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους έως 29 ετών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ωφελούμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», το πρόγραμμα προεργασίας ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σταθερή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Οι φορείς παροχής θέσεων προεργασίας

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και

Επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότη και δραστηριοποιούνται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα, καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών εορτών και επιδόματος αδείας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στην μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε κύκλους στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (Open Framework Model) μέσω της διαδικασίας της άμεσης αξιολόγησης. Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος, θα διασφαλίζονται τα ακόλουθα:

Όλες οι επιχειρήσεις, που μπορούν να συμμετέχουν θα λάβουν ευρεία ενημέρωση για τη δράση προκειμένου να μπορούν να αποτελέσουν φορέα υποδοχής ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς.

Η επιλογή των φορέων υποδοχής θα γίνει με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο όπως ορίζεται στη σχετική ΚΥΑ & Δημόσια Πρόσκληση του δικαιούχου.

Οι ωφελούμενοι δεν θα καλύψουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας και δεν θα υποκαταστήσουν υπαλλήλους/εργαζόμενους της επιχείρησης (απολύσεις) στην οποία θα τοποθετηθούν.

Δεν υπάρχει υποχρέωση οι ωφελούμενοι να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος με τους ίδιους προνομιακούς για τις επιχειρήσεις όρους.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 587 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.