Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  2:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 16:54

Μια «ανάσα» από τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο Πατρών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια «ανάσα» από τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με το δείκτη «Webometrics Ranking Web of Universities». Το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται στην 540η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 πανεπιστημίων και έρχεται τέταρτο στην Ελλάδα, αφού μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ πρώτο είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκεται στην 224η θέση και ακολουθούν το ΑΠΘ στη θέση 249, το ΕΜΠ στη θέση 370.

Τα τρία κριτήρια που διαμορφώνουν τη συγκεκριμένη κατάταξη είναι η απήχηση, δηλαδή ο αριθμός των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του ιδρύματος, η αριστεία, δηλαδή το ποσοστό των δημοσιεύσεων του ιδρύματος στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Ενώ το κριτήριο που το Πανεπιστήμιο Πατρών καταγράφει την καλύτερη επίδοσή του είναι το ανοιχτό επιστημονικό περιεχόμενο, όπου κατατάσσεται στη θέση 372. Στο κριτήριο αυτό αξιολογείται η συμμετοχή του κάθε ιδρύματος στα ανοιχτά επιστημονικά πρότυπα του παγκόσμιου ιστού μέσω του πλήθους των εγγράφων που καταλογογραφούνται στο Google Scholar και του αριθμού των ετεροαναφορών σε αυτά. Πρακτικά η μελέτη των ετεροαναφορών θεωρείται το εγκυρότερο κριτήριο αποτίμησης του επιστημονικού – ερευνητικού έργου ενός πανεπιστημίου.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 349 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.