Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 23:18

Click away για τους ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο
  • Τι λένε οι έμποροι του Αγρινίου και του Μεσολογγίου 
  • «Ασφαλής προορισμός το λιανεμπόριο, το click away δεν θα εμποδίσει τους ανεμβολίαστους να κυκλοφορούν»

«Δεν υπάρχει συζήτηση για click away για τους ανεμβολίαστους αυτή τη στιγμή», διαμήνυσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας, λέγοντας πως δεν μπορεί να το αποκλείσει ως ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. «Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το χειμώνα, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή οι έμποροι προτάσσουν το γεγονός ότι το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλής προορισμός και τώρα που είναι σε εξέλιξη οι εκπτώσεις, αλλά και από την αρχή της πανδημίας!

Ως προς το ζήτημα αυτό ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το λιανεμπόριο δεν συνέβαλε ποτέ στην μετάδοση του ιού, ωστόσο τόνισε πως αν ο ιός είναι ανεξέλεγκτος τον Σεπτέμβριο, θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα και ένα από τα πιθανά μέτρα είναι αυτό, να ισχύσει το click away στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι γνωστό πως η μετάδοση του ιού αυτού στους κλειστούς χώρους είναι πολύ μεγαλύτερη. Συνεπώς, αν σε ένα χώρο υπάρχουν αρκετοί οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, ο παράγοντας του κινδύνου είναι μεγαλύτερος.

«Ο αλγόριθμος των επιστημόνων αποδεικνύει πως αυξάνεται ο κίνδυνος, όταν υπάρχουν αρκετοί ανεμβολίαστοι σε ένα κλειστό χώρο. Θα υπάρξει διαβούλευση αν τεθεί τέτοιο ζήτημα, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να λάβει απόφαση, αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Παράλληλα όλοι οι επιστήμονες κάνουν έκκληση σε όσους είναι διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, αλλά ταυτοχρόνως η κυβέρνηση έδωσε κίνητρα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, ώστε να προσπαθήσουν περισσότερο να πείσουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Οι έμποροι της Αιτωλοακαρνανίας στέκονται στον αγώνα που έχει γίνει από την πλευρά τους για να είναι το λιανεμπόριο ασφαλής προορισμός και το γεγονός πως παρά τα «40 κύματα» που έχει περάσει ο κλάδος από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα το θετικό αυτό «πρόσημο» του ασφαλούς προορισμού ουδέποτε το έχασαν, αλλά και έχουν καταφέρει να το «ασπάζεται» και η κυβέρνηση λαμβάνοντας μάλιστα αποφάσεις βάσει του δεδομένου αυτού.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου μιλώντας στη «Σ» για το θέμα ανέφερε: «όλο το διάστημα στην διάρκεια της πανδημίας, που το λιανεμπόριο έμεινε ανοιχτό, έχουμε καταστήσει με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά μας το λιανικό εμπόριο ως ασφαλή προορισμό.

Τα καταστήματά μας τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς και αυτή την στιγμή που είμαστε στην περίοδο των εκπτώσεων, όπως το κάναμε και στο παρελθόν, με αυστηρό τρόπο. Τα καταστήματά μας είναι ασφαλή και περιμένουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες και στέλνουμε το μήνυμα για στήριξη της τοπικής αγοράς από τους καταναλωτές».

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος εκφράζοντας την άποψή του δήλωσε: «θεωρώ ότι το click away δεν είχε αποδώσει. Ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε οι καταναλωτές μπορούσαν να το εφαρμόσουν. Δημιούργησε πολλά προβλήματα το μέτρο αυτό και όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα είχαν δηλώσει πως δεν πέτυχε, γιατί οι τζίροι των καταστημάτων ήταν σε πάρα – πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω του μέτρου.

Επειδή όμως οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης μεγαλώνουν και αλλάζουν μέρα με τη μέρα προφανώς πρέπει να ληφθούν μέτρα, τα οποία όμως δεν πρέπει να είναι μέσο αποκλεισμών. Τα μέτρα που θα παρθούν πρέπει ναι μεν να είναι αυστηρά.

Οι μη εμβολιασμένοι γνωρίζοντας ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες σοβαρής νόσησης θα πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν τα μέτρα υγιεινής. Θεωρώ  πως έτσι πρέπει να λειτουργήσει το όλο σύστημα μέσα στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης που ζούμε.

Το click away είναι μέτρο που θα κυκλοφορήσει ο ανεμβολίαστος, θα είναι έξω από το μαγαζί και στην πράξη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η αγοροπωλησία, συνεπώς, θα είναι ένα λανθασμένο μέτρο το click away για τους ανεμβολίαστους».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.