Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 18:00

Καλούνται να εξηγήσουν τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές τους για το Πάρκο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Τρέχει” η διαδικασία δημοπράτησης από το Δήμο Αγρινίου του έργου που αφορά την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό έγινε την 1η Ιουνίου, ωστόσο προ ημερών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου αποφάσισε να καλέσει δύο από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για να αιτιολογήσουν τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές που κατέθεσαν.

Βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, όταν κάποια προσφορά έχει απόκλιση πάνω από 10% από το μέσο όρο των προσφορών που κατατέθηκαν, τότε η αναθετούσα αρχή, εν προκειμένω ο Δήμος Αγρινίου, πρέπει να καλέσει αυτόν που κατέθεσε την ανεξήγητα χαμηλή προσφορά να αιτιολογήσει την προσφορά του. Στην περίπτωση της ανάπλασης του Πάρκου ο μέσος όρος των εκπτώσεων που προσφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες διαμορφώθηκε στο 28,61%, αλλά οι εταιρείες ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ και 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ που κατέθεσαν ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές καλούνται πλέον να εξηγήσουν τις τιμές ή το κόστος που προτείνουν στην προσφορά τους. Οι εξηγήσεις αυτές θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία μπορεί να απορρίψει τις προσφορές μόνο εάν τα παρεχόμενα στοιχεία δεν εξηγούν κατά τρόπο ικανοποιητικό το χαμηλό επίπεδο των προσφορών.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι εν προκειμένω ο λόγος γίνεται για δύο σημαντικές εταιρείες του κλάδου. Η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ είναι θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ (συμφερόντων Μπόμπολα), ενώ η 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ είναι επίσης μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στα έργα των αναπλάσεων.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 330 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.