Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 17:52

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι… Συνεδριάζει η Σύγκλητος, αλλά εδώ είπαμε “καλό καλοκαίρι”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είπαν και καλό καλοκαίρι χθες στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Σήμερα λοιπόν που η Σύγκλητος θα… γράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταφορές τμημάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ίσως σε κάποια παραλία… Πάντως όχι εν εγρηγόρσει. Και να σκεφτεί κανείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου έχει και μεγάλα οράματα για αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι… για να θυμηθούμε το Βάρναλη.

Πριν από δύο μήνες στις 26/5 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου είχε προταθεί από το Δήμαρχο και είχε συμφωνηθεί ουσιαστικά να υπάρξει μια σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, με σκοπό να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες αντίδρασης για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, μεταφορές Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υποτίθεται ότι οι παρατάξεις θα επεξεργάζονταν καλύτερα τις προτάσεις τους και η σύσκεψη των επικεφαλής θα κατέληγε ενδεχομένως σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα κατέγραφε την αντίδραση του Δήμου Αγρινίου στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου, που προτάθηκε από τη Σύγκλητο. Πέρασε όμως τόσο καιρός και ούτε σύσκεψη των επικεφαλής είδαμε, ούτε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ντροπιαστική, όπως χαρακτηρίστηκε, απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Ενδεχομένως να έγινε αντιληπτό ότι πλέον δεν έχουν νόημα και καμία τύχη οι περαιτέρω ενέργειες αντίδρασης… Η πολιτική όμως αντίδραση – διαφωνία του Δήμου Αγρινίου στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να καταγραφεί. Τα σχόλια και οι ανακοινώσεις μεμονωμένα παρατάξεων δίνουν ένα τόνο σε σχέση με την τοπική κοινωνία. Ο θεσμικός όμως τόνος, του ανώτερου πολιτικού οργάνου της πόλης, απέναντι στην Κυβέρνηση απουσιάζει…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 439 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.