Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 14:42

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.: Περιοδείες στα Γιάννενα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, βρέθηκε στα Γιάννενα αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, μαζί με τα μέλη του πρωτοβάθμιου συλλόγου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας, Γιάννη Παπαδιά, Μαρία Θεοδωράκη και Γιώργο Κιτσάκη και εκπροσώπους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους Θανάση Μαχτσίρα και Τίνα Ζέκα, έκανε περιοδείες σε κτίρια και υπηρεσίες μας και προχώρησε σε σειρά συνεντεύξεων και ενημερώσεων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο στα τοπικά ΜΜΕ, αναδεικνύοντας, παρεμβαίνοντας και στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους συναδέλφους, με αφορμή τον νέο γύρο αυθαίρετων και τιμωρητικών μεταθέσεων-διώξεων από τον συντονιστή κ.Β.Μιχελάκη και στον νομό Ιωαννίνων αλλά αντίστοιχα και στον νομό της Πρέβεζας.

Έγινε παρέμβαση και ανοιχτή συζήτηση στην Δ/νση Υδάτων με τους συναδέλφους και την αναπλ. διευθύντρια, στην οποία απευθύναμε το αίτημα μας, να ζητήσει και η ίδια να  ανακληθούν οι αυθαίρετες αποφάσεις, εφόσον δέχεται ότι υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης χωρίς όμως να γίνει από την πλευρά της αποδεκτό, δείχνοντας ότι τελικά ευθυγραμμίζεται απόλυτα και χωρίς αστερίσκους, με τις επιλογές του συντονιστή. Εμείς από την πλευρά μας καταδείξαμε όλες τις αυθαιρεσίες στην Δ/νση Υδάτων εδώ και 3 χρόνια, τις διώξεις, τις μεταθέσεις και τις αυθαίρετες αναπληρώσεις, που έγιναν σε πολλούς συναδέλφους και δηλώσαμε την δεδομένη στήριξη μας και την συνέχιση της προσπάθειας μας, για την δικαίωση τους.

Στην συνέχεια έγινε συζήτηση στην Δ/νση Πολιτικής προστασίας και μας αναφέρθηκε αναλυτικά, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ρόλου της, από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια παρά την σοβαρότητα και την αναγκαιότητα αναβάθμισης της. Στην Δ/νση ΠΕΧΩΣ έγινε αναφορά από τους συναδέλφους για μια σειρά προβλημάτων και για την συνεχή μείωση προσωπικού, όπως και στην Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων, με την φυγή σοβαρών αρμοδιοτήτων και κουβεντιάσαμε για όλες τις αυθαίρετες μετακινήσεις-μεταθέσεις, που έγιναν με υπαλλήλους προερχόμενους από την Υδάτων, λόγω σκοπιμοτήτων και εκκαθάρισης τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος στο Δασαρχείο Ιωαννίνων και  στη Δ/νση Αλλοδαπών συνεχίσαμε την ενημέρωση και για τους συμβασιούχους και για τα ευρύτερα ζητήματα αρμοδιοτήτων που αφορούν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και φάνηκε ότι είναι κοινή συνισταμένη, η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και το αίτημα για άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Έγιναν αρκετές και ουσιαστικές τοποθετήσεις και ακούσαμε όλους τους συναδέλφους με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς φάνηκε ότι και προτάσεις και θέσεις έχουν, για όλα τα ζητήματα και εκφράστηκε πολύ έντονα επίσης, η ανάγκη χωρίς ολιγωρίες, το επόμενο διάστημα να συγκληθεί ΔΣ και έκτακτη ΓΣ, ώστε να κινητοποιηθεί ο σύλλογος και να πάρει άμεσα αποφάσεις, για την στήριξη όλων των διωκόμενων συναδέλφων, όπως και για την ανάγκη προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού στην περιοχή. 

Όπως έχουμε καταγγείλει όλο το προηγούμενο διάστημα, η κατάχρηση εξουσίας από τον συντονιστή και την διοίκηση απέναντι στους εργαζόμενους, φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό. Όμως αυτή την φορά το ζήτημα της προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα των υδάτινων πόρων, έναντι των επιχειρηματικών ομίλων και της ιδιωτικοποίησης παίρνει τεράστιες διαστάσεις και απαιτεί επιτακτικά μια σειρά νέων δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενεργή στήριξη των συναδέλφων μας και εκ μέρους του λαού της πόλης και ευρύτερα της περιοχής του νομού. 

Σαν Ομοσπονδία δεσμευόμαστε και θα απευθύνουμε συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα, κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για την στήριξη τους, όπως και κάλεσμα νέων πρωτοβουλιών. Δεν είναι δυνατόν να έχουν πάρει θέση, για το σοβαρό ζήτημα του νερού άλλα εργατικά Σωματεία της περιοχής και διάφοροι φορείς της πόλης και το Σωματείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η-ΔΜ να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα, αξιοποιώντας ταυτόχρονα, όλους εκείνους τους συναδέλφους, που και γνωρίζουν πολύ καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και διαθέτουν την απαραίτητη επιστημονική γνώση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας

 και απαιτούμε:

  • Να ανακληθούν από τον συντονιστή κ. Β. Μιχελάκη, άμεσα όλες οι αυθαίρετες μεταθέσεις των συναδέλφων.  
  • Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και ο εργασιακός εκφοβισμός στους εργαζόμενους, που δεν επιθυμούν να σκύψουν το κεφάλι στην αυθαιρεσία και την προσπάθεια της συστηματικής χειραγώγησης τους, επειδή τολμούν να κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους, για την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό. 
  • Να σταματήσουν την προσπάθεια μετατροπής των υπηρεσιών μας, σε υπηρεσίες ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για δουλειά με δικαιώματα και εργασιακή ασφάλεια χωρίς αστερίσκους και πειθαναγκασμούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.

Διαβάστηκε 391 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.