Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:49 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 02:19

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας: αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Yπέρ των εμβολιασμών που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά αντίθετο « στον εξαναγκασμό των υγειονομικών και την απειλή προς αυτούς της αναστολής της εργασίας τους», δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στον υπουργό Υγείας αναφέρονται τα εξής:

Το Ε.Κ.Α.Β., δεδομένου ότι πρώτο από όλους έρχεται σε άμεση επαφή με συνανθρώπους μας που πιθανόν πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παίρνει πάντα μέτρα προστασίας
προστατεύοντας τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας. Αυτό ίσχυε πάντα, ισχύει τώρα αντιμετωπίζοντας την πανδημία και πάντα θα ισχύει.
– Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
– Είμαστε αντίθετοι όμως στον εξαναγκασμό των υγειονομικών και την απειλή προς αυτούς της αναστολής της εργασίας τους, που για προσωπικό λόγο αρνούνται ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν προς το παρόν, καταργώντας με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κάθε συναδέλφου που απορρέουν από το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.
– Είμαστε αντίθετοι στην καταπάτηση του συντάγματος, των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
– Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ιατρική πράξη χωρίς την συγκατάθεση τον ιδίου.

Το χειροκρότημα και οι υποσχέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ψεύτικα. Τα δάκρυα αποδείχτηκε τελικά πως ήταν κροκοδείλια. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας, σεβόμενη τα διεθνή αναγνωρισμένα δικαιώματα του κάθε πολίτη αλλά και ειδικότερα των ανθρώπων που έδωσαν τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας του COVID -19 στην πρώτη γραμμή. Το Σωματείο μας συμμετέχει σε κάθε μορφή κινητοποίησης που Θα αποφασίσει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.