Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:57 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 02:16

Φαρμακοποιοί και γιατροί στη μάχη των εμβολιασμών – «Βοηθά το μπόνους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, καθώς μετά την περίοδο των διακοπών αναμένεται  αύξηση των κρουσμάτων

Σιγά – σιγά μπαίνει σε εφαρμογή η επιχείρηση «πειθώ» επί… πληρωμή! Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμοί να συνεχίσουν και να καλυφθεί το τελευταίο χαμένο χρονικό διάστημα, που οι εμβολιασμοί παρουσίασαν κάμψη.

Συνεπώς, για να αποδώσει καλύτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα δίνει οικονομικά κίνητρα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας: «φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10€ το ραντεβού. Από 3€ ανεβαίνει στα 20€ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους, από 20€ ανεβαίνει στα 50€ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους. Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού.

Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας». Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

Οι εξαγγελίες αυτές έτυχαν θετικής αποδοχής από τους επαγγελματίες της υγείας. Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος τόνισε: «δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πότε θα ξεκινήσει να ισχύει, αλλά γνωρίζουμε ότι ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου και του ζήτησε για κάθε ραντεβού που κλείνουμε να αμειβόμαστε με 10 ευρώ, ώστε η προσπάθεια των φαρμακοποιών να είναι ακόμη μεγαλύτερη για να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Είναι γεγονός ότι τα ραντεβού τον τελευταίο καιρό έχουν μειωθεί κατά 50%, ίσως και περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Ίσως επίσης λόγω του καλοκαιριού και των διακοπών αφήνουν τον εμβολιασμό τους για αργότερα, πάντως έχει μειωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, συνεπώς, με διάφορους τρόπους προσπαθεί να πείσει τον κόσμο.

Είναι θετικό γεγονός, γιατί πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος, ειδικά ενόψει του Σεπτεμβρίου που οι εκτιμήσεις είναι ότι θα υπάρχει και πάλι έξαρση του ιού. Συνεπώς, καλό είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί, διότι θα έχουμε προβλήματα με τους ανεμβολίαστους».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης είπε: «για εμάς τους φαρμακοποιούς είναι κύριο μέλημά μας ο εμβολιασμός και από την πρώτη στιγμή συμμετείχαμε στην εθνική αυτή προσπάθεια, προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό και να χτίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο τοίχος ανοσίας, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία μας.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με την ίδια ευσυνειδησία και από την αρχή δεν μπήκε κανένα προαπαιτούμενο από εμάς και ποτέ δεν είχε κανένας μας δεύτερες σκέψεις. Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ευσυνειδησία συνεπώς θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε. Είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης. Οι φαρμακοποιοί στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και αυτό που εξήγγειλε ο κ. Κικίλιας είναι αναγνώριση του τεράστιου ρόλου μας μέχρι στιγμής. Με αυτό το μπόνους η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους πιο δύσπιστους που έχουν μείνει για να εμβολιαστούν. Είναι σημαντικό για τους ίδιους και την υγεία τους, αλλά και για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Νομίζω στην προσπάθεια αυτή οι φαρμακοποιοί παραμένουμε στην πρώτη γραμμή.

Το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Το 55% και με τις δύο δόσεις και το 62% του πληθυσμού με την μία δόση, άρα μένουν οι πιο δύσπιστοι, αλλά και οι νέοι. Είναι ενθαρρυντικό όμως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κλείνουν πολλοί νέοι ραντεβού στα φαρμακεία για να εμβολιαστούν. Τις τελευταίες ημέρες περίπου 1/3 από τις 600 χιλ. των ραντεβού που κλείστηκαν είναι από νέους ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η κοινωνία είναι πως είναι σημαντικό να πείσουμε και τους δύσπιστους ότι υπάρχει ασφάλεια για το εμβόλιο και θα μεγαλώσει το τοίχος ανοσίας που έχουμε όλοι ανάγκη για την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσει η χώρα και η οικονομία να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ροή.

Το σίγουρο είναι ότι όσο ανεβαίνει το τοίχος ανοσίας, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα την επόμενη μέρα. Αυτή την στιγμή η διασπορά της μετάλλαξης δέλτα είναι μεγάλη, έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές, αλλά το καλό είναι ότι ευτυχώς δεν αυξάνονται οι διακοινωμένοι. Σε κάθε όμως περίπτωση πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ατομική ευθύνη και η δημόσια υγεία».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης επεσήμανε: «δίνεται ένας μπόνους στους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να εμβολιάσουν περισσότερο κόσμο. Θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στην οποία θα μπουν οι γιατροί που θα δηλώσουν συμμετοχή και στην συνέχεια όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο θα επικοινωνούν μαζί τους.

Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Πρέπει πρώτα να γίνουν οι αιτήσεις και να πιστοποιηθούν οι γιατροί, οι οποίοι θα πρέπει να πηγαίνουν να παραλαμβάνουν εμβόλια από τα εμβολιαστικά κέντρα. Είναι μια αμοιβή το μπόνους για την συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Πιστεύω πως θα υπάρξει αποτέλεσμα, αν και αυτή την στιγμή πολλοί ετοιμάζονται να φύγουν για διακοπές, άλλοι ήδη είναι σε διακοπές, απουσιάζουν και αρκετοί γιατροί, οπότε μπορεί να πάρει λίγο καιρό ώστε να αποδώσει.

Το μήνυμα είναι ότι εμβόλια υπάρχουν, κοντινές ελεύθερες ημερομηνίες υπάρχουν, συνεπώς όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη δέλτα καλπάζει. Οι νεότερες ηλικίες πρέπει να εμβολιαστούν για να μην κολλήσουν τους μεγαλύτερους που είναι ανεμβολίαστοι . Πιστεύω μάλιστα πως θα υπάρξει μια αύξηση των κρουσμάτων μετά την επιστροφή από τις διακοπές, μακάρι να μην υπάρξει, αλλά αυτό εκτιμώ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi,gr

Διαβάστηκε 454 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.