Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 02:11

Κι ύστερα λένε, «φταίνε οι Συνεταιρισμοί»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κι άλλη «αγελαδινή φέτα» στη Σουηδία. Κι άλλο λάθος …βιομηχανικό;

Μια ακόμη «καραμπινάτη», καθώς φαίνεται (και φαίνεται πεντακάθαρα απ’ το έγγραφο του εργαστηρίου που έκανε την ανάλυση) υπόθεση νοθείας της φέτας απασχολεί από σήμερα την επικαιρότητα, τον κτηνοτροφικό κόσμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, …που και αυτές δεν ξέρουν από που να φυλαχτούν.

  • Σ’ αυτό το τελευταίο θα εστιάσουμε, καθώς όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι δική μας δουλειά. Ελπίζουμε, μόνο, εκείνοι των οποίων είναι δική τους δουλειά, επιτέλους να την κάνουν και να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας, η υπονόμευση της παραγωγής και το απίστευτο πλιάτσικο σε βάρος των κτηνοτρόφων.

«Φέτα», λοιπόν, (ξανά) με γάλα αγελαδινό. Συνεχίζεται το κακό. Και εύλογα μπορεί κανείς να υποθέσει, όταν οι «αυστηρές ποινές» είναι τέτοιες που κάνουν τους παραβάτες να πανηγυρίζουν, …θα υπάρξουν κι άλλες.

Και δεν ξέρουμε αν στο υπουργείο και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι αρμόδιοι «πέφτουν απ’ τα σύννεφα», …κάποιοι φωνάζαμε όμως χρόνια τώρα για την υπερδιήθηση, για τιμές που δεν είναι λογικό να υπάρχουν, για πολλές και διάφορες «περίεργες καταστάσεις», για τις οποίες, χρόνια τώρα, κόσμος και κοσμάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε.

Και την ίδια στιγμή, οι Συνεταιρισμοί ήταν (και, δυστυχώς, στη σκέψη πολλών παραμένουν) το εύκολο εξιλαστήριο θύμα, αυτό που αβίαστα θα του φορτώσουμε τις αμαρτίες του κόσμου όλου.

Οι «κακοί» Συνεταιρισμοί, που αυτοί φταίνε για όλα…

Μόνο που, …δεν είναι Συνεταιρισμοί αυτοί που αποδεικνύεται ότι νοθεύουν τη φέτα, αλλά ιδιωτικές εταιρίες, ίσως δε και «θεοποιημένες» ιδιωτικές εταιρίες.

Όχι ότι το Συνεταιριστικό Κίνημα δεν έχει κάνει τα λάθη του ή δεν έχει τις δικές του αμαρτίες. Ιστορικά, όμως, η προσφορά του στη χώρα, στην οικονομία και στους αγρότες είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη και σαφώς τα όποια λάθη του παρελθόντος, έχουν μείνει εκεί. Στο παρελθόν.

Τα λέγαμε και τα φωνάζαμε αυτά και σε σχετικές, αμέτρητες αναφορές μας στο «χύμα στο κύμα».

Η χύμα διακίνηση προϊόντων αποτελεί ίσως μια απ’ τις σημαντικότερες παθογένειες στο χώρο. Και βλέπουμε, φωνάζουμε, καταγγέλλουμε ότι το χύμα θριαμβεύει γύρω μας, αλλά, για κάποιους, οι «κακοί» της ιστορίας είναι οι Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δεν μπορούμε (και δεν θέλουμε) ούτε κόκκο καλαμποκιού να διακινήσουμε χύμα, ούτε σταγόνα γάλακτος!

Και αυτός είναι ένα απ’ τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι παραγωγοί εμπιστεύονται τους Συνεταιρισμούς και οι καταναλωτές εμπιστεύονται τα Συνεταιριστικά Προϊόντα. Διότι ξέρουν πως αυτό που γράφει η ετικέτα, αυτό ακριβώς θα βρουν και στο εσωτερικό της συσκευασίας. Διότι ξέρουν ότι δεν υπάρχουν «μαύροι» εργαζόμενοι στου Συνεταιρισμούς, ούτε μερική απασχόληση 15 ωρών! Διότι ξέρουν πως τα πρότυπα ασφάλειας τηρούνται πιστά. Διότι υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης, χρόνια ολόκληρα. Πολλές δεκαετίες. Και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χαλάσει αυτή τη σχέση.

Εν πάση περιπτώσει, ύστερα και απ’ τη νέα υπόθεση «αγελαδινής φέτας», θεωρούμε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για θεωρητικές προσεγγίσεις. Ήρθε πράγματι η ώρα να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Να το δούμε, όμως… Να το δούμε!

Διαβάστηκε 399 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.