Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 10:14

Στο ομογενειακό κανάλι New Greek TV η εκδήλωση που έγινε στην Ανάληψη Τριχωνίδος για τα 200 χρόνια απο την επανάσταση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρεθήκαμε στην Ανάληψη Τριχωνίδος το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21 με θέμα «Η Αιτωλική Συμπολιτεία στην Ελληνική Επανάσταση, το Στρατόπεδο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στην Δερβέκιστα».

images 03

Στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας» παρευρέθησαν και μίλησαν οι: Βασίλης Λοϊζος (Πρόεδρος του Συλλόγου), Σάμ Στάθης (ομογενής καταγόμενος απο την Ανάληψη), Παναγιώτης Κουτσούκος (Πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου), Κώστας Καρακόϊδας (Δάσκαλος - Συγγραφέας), Νίκος Κωστούλας (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύου Νερού), Γιώργος Σαγώνας (Δάσκαλος - Συγγραφέας), Γιώργος Κυριακόπουλος (Πρώην Διοικητής Νοσοκομείου Μεσολογίου), Αθανάσιος Πούλος (Δάσκαλος), Λάζαρος Τσόλκας (Συγγραφέας - Ερευνητής), Απόστολος Βετσόπουλος (Συγγραφέας - Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης). Το συντονισμό της συζήτησης τον έκανε ο Θανάσης Μπίκας (Διαχειριστής του site iaitoloakarnania.gr). Το επίκεντρο των ομιλιών ήταν η συμμετοχή της Ανάληψης στον αγώνα του 1821, η σχέση της με τον Γεώργιο Καραισκάκη καθώς και αναφορές σε ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τον ίδιο τον αρχιστράτηγο και την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί οτι επίσημη προσκεκλημένη ήταν και η Βασίλισα του Κονγκό Diambi. Η ίδια ενημερώθηκε για την συμμετοχή του χωριού στην επανάσταση του '21, επισκέφθηκε τοποθεσίες και αξιοθέατα της περιοχής και μίλησε στην εκδήλωση. Στην ομιλία της τόνισε ότι η Ανάληψη σήμερα κέρδισε ακόμη ένα πιστό φίλο ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές του τόπου.

images 01

images 04

Εκεί βρισκόταν καλεσμένο και το τηλεοπτικό κανάλι της ομογένειας New Greek TV για να κινηματογραφήσει την εκδήλωση δινοντάς μας την ευκαιρία να μιλήσουμε με την υπεύθυνη του καναλιού κα Γιάννα Νταρίλη η οποία δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: « Είμαστε καλεσμένοι να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ για την περιοχή εν’ όψει των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21. Έτσι βρεθήκαμε στο ιστορικό χωριό της Ανάληψης (πρώην Δερβέκιστας) το οποίο έχει ιστορική σημασία ένεκα του γεγονότος ότι είχε εδώ το στρατόπεδο του ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έξοδο του Μεσολογγίου. Είμαστε καλεσμένοι του κ. Σάμ Στάθη και του κ. Βασίλη Λοϊζου, να τραβήξουμε πλάνα από την περιοχή, να παρουσιάσουμε την ιστορία της και την ομορφιά του τοπίου στο εξωτερικό. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλόξενοι, το φαγητό είναι πολύ καλό, όλη η περιοχή πανέμορφη, όπως άλλωστε είναι όλη η Αιτωλοακαρνανία. Επίσης και το Θέρμο που επίσης επισκεφθήκαμε, καθώς και το αρχαιολογικό του μουσείο μας έφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.»

images 06

images 07

images 05

images 08

images 09

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1899 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 10:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033