Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:35 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 10:39

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ανάκληση μη ασφαλούς αλιεύματος (κατεψυγμένες γαρίδες) από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «MARIO’S CHOICE, ΓΑΜΠΑΡΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΜ IQF», με αριθμό παρτίδας 210113001 και ημερομηνία ανάλωσης 23/11/22, βάρους με επίπαγο 1000 γραμμαρίων και καθαρού βάρους 850 γραμμάρια, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, ότι το προϊόν είναι μη κανονικό, μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

«Μην το καταναλώσετε»
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

in.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.