Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 16:43

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 56η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η επιστήμη εξακολουθεί να είναι το μοναδικό μέσο, που μας επιτρέπει να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με τον κόσμο μας.

- Η επιστήμη που αφορά το κλίμα είναι ακόμη "νεαρή" και οι ερευνητές ανεφέρονται στην αιφνίδιο αλλαγή του με συναίσθηση μια πραγματικής ανακάλυψης.

- Το πρώτο εντυπωσιακό γεγονός στη γεωλογική ιστορία του κλίματος, είναι ότι το παρόν κλίμα του κόσμου έχει διατηρηθεί  απο την ημερομηνία των πιό πρώιμων ιζηματικών αποθέσεων που δεν έχουν αλλάξει.

- Σύμφωνα με τον Zotikov: "τα αποθέματα ενέργειας του συμπιεσμένου αέρα που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια του χρόνου της ύπαρξης του παγετώνα είναι εντυπωσιακότατα και θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τις γιγάντιες τουρμπίνες ενός μεγάλου ηλεκτρικού σταθμού για χιλιάδες χρόνια."

- Το σύστημα του κλίματος του πλανήτη μας είναι χαοτικό και είναι δυνατόν να προέλθουν τεράστιες αλλαγές απο μικρές διακυμάνσεις. Ετσι, σε ελάχιστες διαφορές στην ηλιακή ακτινοβολία που προκύπτουν απο τις ελαφρές αλλαγές στο ελλειπτικό σχήμα της τροχιάς της γής αντιστοιχούν δυσανάλογες μεταβολές στο κλίμα της γής.

- Το φαινόμενο του τυφώνα ήταν εντελώς άγνωστο στους ανθρώπους του παλαιού κόσμου και εάν κάποιοι ευρωπαίοι ναυτικοί της εποχής των εξερευνήσεων είχαν δεί τις καταστρεπτικές καλοκαιρινές καταιγίδες και τους τροπικούς τυφώνες, κανείς τους δεν θα είχε επιζήσει για να διηγηθεί το γεγονός.

- Τα αρχεία των παγετωνικών πυρήνων λένε μια σαφή στορία: οι άνθρωποι έχουν ενηλικιωθεί απο πλευράς γεωργίας και βιομηχανίας μεσα στο πιό σταθερό κλιματικό καθεστώς, που υπήρξε ποτέ των τελευτάιων 110.000 ετών.

- Ο Δαρβίνος είχε διακυρήξει: Nature non facit saltum. Η φύση δεν κάνει άλματα.

- Η παράξενη μη γραμμική συμπεριφορά, η γνωστή ως "στοχαστικός συντονισμός", ίσως ευθύνεται για τον διαρκείας 1.500 ετών κύκλο αιφνίδιας αλλαγής που εντοπίστηκε στο αρχείο των παγετωνικών πυρήνων.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1293 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 17:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!