Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:12 μμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 15:16

SUMMER CAMP – Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» Διήμερο βιωματικών δράσεων αφιερωμένων στα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

SUMMER CAMP «Παναγία Προυσιώτισσα» Διήμερο βιωματικών δράσεων αφιερωμένων στα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Οι βιωματικές δράσεις μας, ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μια φορεσιά Μανιάτη αγωνιστή  μαζί με μια αξιοθαύμαστη συλλογή από άρματα, έγιναν  η θεματική της βιωματικής δράσης για τους ΑΝΕΜΟΥΣ, τις ΦΩΤΙΕΣ και τους ΑΔΑΜΑΝΤΕΣ, τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά του Ημερήσιου Καλοκαιρινού Προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα». Τα παιδιά δοκίμασαν τα ρούχα, περιεργάστηκαν τα άρματα, πήγαν πίσω στον χρόνο και έπαιξαν με τις ΛΕΞΕΙΣ και την ΙΣΤΟΡΙΑ. Είδαν το καρυοφύλλι, έμαθαν από πού πήρε το όνομά του… είδαν αντίγραφο από το γιαταγάνι του Νικηταρά και από το όπλο του Καραϊσκάκη…. Και στάθηκαν με δέος μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους για άλλη μια φορά!! Και μια όμορφη συζήτηση ξεκίνησε, με ερωτήσεις κι  όμορφες κουβέντες.

Και η συζήτηση ήρθε αυθόρμητα στα νεότερα χρόνια, στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, που έγινε σαν χθες… ήταν 20 Ιουλίου 1974. Τι συγκίνηση νιώσαμε, όταν δυο μαθητές μας πήραν τον λόγο και μας είπαν για τον πρόγονό τους, τον συντοπίτη μας, Αιμίλιο Μανιά, που χάθηκε τη μέρα εκείνη.

Έτσι τα παιδιά μας έγιναν οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Οι ομάδες του Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων ΄΄ Παναγία Προυσιώτισσα΄΄ επισκέφτηκαν την έκθεση γλυπτικής του κ. Ευάγγελου Τύμπα, ΄΄ΧΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄, καθώς και την έκθεση του Αγρινιώτη ζωγράφου και συλλέκτη, κ.Αλέξανδρου Μπάδα, “ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821: Με κρασί ή όχι.”

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν τις μορφές των ηρώων της περιοχής του Αγρινίου μέσω της γλυπτικής τέχνης και της ζωγραφικής . Ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους, ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της τοπικής μας ιστορίας. Μέσα από την επαφή τους με την τέχνη, κατόρθωσαν να ενσαρκώσουν οπτικά στοιχεία και ερεθίσματα, εμπλουτίζοντας την καλλιτεχνική τους έκφραση.

Στις διήμερες βιωματικές δραστηριότητες, αφιερωμένες στα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο κ. Χρήστος Ζήσης.

Και την επόμενη εβδομάδα μάς περιμένουν κι άλλες χαρούμενες εκπλήξεις!

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 433 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.