Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:29 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 17:17

Εμβόλιο – Κικίλιας: 20 ευρώ στους γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο και 50 εάν πηγαίνουν κατ’ οίκον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο Ανδρέας Ξανθός είχε μιλήσει πρώτος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών»

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετάσχουν στην καμπάνια εμβολιασμού και σε συνέχεια των κινήτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη από τη Χαλκίδα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξειδίκευσε τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ.

Εμβολιασμός: Τι είπε ο Κικίλιας για τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στην τηλεόραση του OPEN σημείωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…). Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους».

Επίσης, ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε -απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ο πρώτος που σε ανύποπτο χρόνο μίλησε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών: «Ή μπορείς να ελέγξεις το κόμμα σου, ή αλλιώς αφήνεις πόρτες και παράθυρα ορθάνοιχτα σε άλλες ερμηνείες. (…) Το ποιο σημαντικό απ όλα: Ο κ. Ξανθός, πριν από πολλούς μήνες, στη ενημέρωση των κομμάτων για την πανδημία, πριν καν τοποθετηθεί οποιοδήποτε άλλο κόμμα είχε μιλήσει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών. Και το είχε θέσει – όχι τώρα όταν η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια- τόσους μήνες πριν. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διγλωσσία, την επίθεση που είδα χθες [σ.σ. την Πέμπτη 22 Ιουλίου]».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 677 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.