Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 20:41

Πρώτο σου διαμέρισμα; Συμβουλές για φοιτητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα χρειαστείτε πιθανότατα να μετακομίσετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σας χρόνων. Εκτός βέβαια αν κερδίσετε πολλά παιχνίδια στο NetBet και μπορέσετε και νοικιάσετε ή αγοράσετε όποιο διαμέρισμα θέλετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Με λίγο προγραμματισμό και προετοιμασία, η μετακόμιση και η απομάκρυνση κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο ένα χρονοδιάγραμμα για τα ανώτερα έτη.

1.Κάνε λίστα

Τη στιγμή που ξεκινάτε την διαδικασία μετακόμισης, δημιουργείστε μια λίστα - ή πολλές. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορείτε να χάσετε ή απλά να ξεχάσετε τα υπάρχοντά σας. Ξεκινήστε λαμβάνοντας ένα απόθεμα όλων των σημαντικών αντικειμένων σας, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετακίνησης έξω, κάντε μια άλλη λίστα με όλα τα πράγματα που έχετε, ώστε να μπορείτε να τα προσαρμόσετε στο πρόγραμμά σας με όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση.

2.Επενδύστε σε κινούμενα κιβώτια - και στις ετικέτες τους

Καμία μετακόμιση δεν είναι πλήρης χωρίς μετακίνηση κουτιών. Απλά, ευρύχωρα και στοιβαγμένα, αυτά τα χαρτόκουτα αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της μεταφοράς και της αποθήκευσης. Μπορούν να αγοραστούν με άλλα είδη συσκευασίας σε πολλά κέντρα αποθήκευσης και ενοικίασης, συνήθως σε διάφορα μεγέθη. Τα κινούμενα κουτιά βοηθούν στην προστασία των αντικειμένων κατά τη διάρκεια μιας κίνησης. Κάνουν επίσης πολύ πιο εύκολη τη μεταφορά αντικειμένων και τη στοίβασή τους στο κινούμενο φορτηγό σας, στη μονάδα αυτο-αποθήκευσης ή στον τελικό προορισμό. Το πιο σημαντικό, τα κινούμενα κουτιά διατηρούν τα αντικείμενα οργανωμένα – αρκεί, εννοείται, να τα επισημάνετε.

Για να επισημάνετε τα κινούμενα κουτιά σας, επενδύστε σε μερικούς δείκτες (και αν σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε τα κουτιά για διαφορετικούς σκοπούς, μερικές ετικέτες ή κασέτες). Χρησιμοποιήστε τους δείκτες για να γράψετε το περιεχόμενο των κουτιών σας στο εξωτερικό τους ή στις ετικέτες που έχετε αγοράσει. Βεβαιωθείτε ότι η γραφή σας είναι ορατή και ευανάγνωστη.

3.Μην φοβάστε να δωρίσετε ότι δεν χρειάζεστε

Η μετάβαση στο πανεπιστήμιο είναι σχεδόν πάντα μια άσκηση μείωσης του μεγέθους. Όταν φτάσετε στους κοιτώνες για πρώτη φορά, μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο «άνετα» είναι. Ο νεοσύστατος κοιτώνας σας πιθανότατα θα είναι ένα μικρό τμήμα του τετραγωνικού μήκους του υπνοδωματίου σας στο σπίτι και ίσως χρειαστεί να το μοιραστείτε με έναν συγκάτοικο. Όταν αποκτήσετε τελικά αυτό το μονόκλινο δωμάτιο ή αυτό το διαμέρισμα ή το σπίτι εκτός της πανεπιστημιούπολης, πιθανότατα θα ζείτε με άλλους ανθρώπους - και ίσως να μην έχετε γκαράζ ή επιπλέον ντουλάπα για να αποθηκεύσετε τα παραπάνω πράγματά σας. Έτσι, η μείωση των υλικών αγαθών είναι η απλούστερη λύση σας. Πάρτε μόνο τα απαραίτητα όταν μετακομίσετε για το πανεπιστήμιο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο σας κοιτώνα, για να μάθετε σε πόσο χώρο πρέπει τελικά να εργαστείτε. Καθώς αρχίζετε να μειώνετε τη ποσότητα αντικειμένων, μην φοβηθείτε να δωρίσετε. Όταν κάνετε δωρεά, τα επιπλέον αγαθά σας πηγαίνουν σε καλό σκοπό. Επιπλέον, απομακρύνονται από τα χέρια σας χωρίς ταλαιπωρία. Στο τέλος, το να έχετε λιγότερα πράγματα μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και πονοκέφαλο κατά τη μετακόμιση στη σχολή..

4.Καθαρίστε το δωμάτιό σας

Γνωρίζουμε - ένα από τα μεγάλα οφέλη του να πηγαίνετε στο πανεπιστήμιο είναι να ξεφύγετε από τους γονείς σας, λέγοντάς σας «να καθαρίσετε το δωμάτιό σας». Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται ο καθαρισμός του δωματίου σας είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να βγείτε έξω. Είτε φεύγετε από το σπίτι των γονιών σας, αλλάζετε κοιτώνες ή μετακομίζετε, ο καθαρισμός του δωματίου σας θα κάνει τη μετακίνησή σας ευκολότερη. Πρώτον, δίνοντας στο δωμάτιό σας ένα καθάρισμα θα σας βοηθήσει να βρείτε αντικείμενα που ενδέχεται να έχετε τοποθετήσει εσφαλμένα ή απλά ξεχάσατε να λάβετε υπόψη. Επίσης, εάν απομακρυνθείτε από κοιτώνα, διαμέρισμα ή ενοικίαση, ο καθαρισμός του δωματίου σας θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την κατάθεσή σας πίσω και να αποφύγετε τυχόν πρόστιμα από το σχολείο ή τον ιδιοκτήτη σας.

5.Συσκευάστε μια τσάντα ημέρας για εύκολη πρόσβαση στα βασικά

Όταν μετακομίζετε, μαζεύετε όλα τα πράγματα σας. Αυτό το προφανές χαρακτηριστικό της διαδικασίας μετακόμισης μπορεί να γίνει πρόβλημα όταν πρέπει να έχετε πρόσβαση στα πράγματά σας κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ενοχλητικό να βρείτε την οδοντόβουρτσα σας μέσα σε ένα από τα δέκα κινούμενα κουτιά. Για να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο, συσκευάστε μια τσάντα ημέρας γεμάτη με τα απαραίτητα προϊόντα σας. Τα προϊόντα αυτο-φροντίδας, τα φάρμακα, τα κλειδιά, η αλλαγή ρούχων (ή δύο), σνακ και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε σε καθημερινή βάση θα πρέπει να πηγαίνουν σε αυτήν την τσάντα. Θα είναι ότι χρειάζεστε στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας.

5.Επενδύστε στη αυτοεξυπηρετούμενη αποθήκευση

Όταν ο νέος σας χώρος δεν έχει αρκετό χώρο για όλα τα υπάρχοντά σας και δεν θέλετε να κάνετε δωρεά, η αυτο-αποθήκευση είναι η λύση σας. Όταν έχετε κολλήσει ανάμεσα σε χώρους για το καλοκαίρι και χρειάζεστε ένα μέρος για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας, η αυτο-αποθήκευση είναι η λύση σας. Όταν οι γονείς σας απειλούν τελικά να απαλλαγούν από όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα σας στο σπίτι - το μαντέψατε: η αυτο-αποθήκευση είναι ο φίλος σας. Οι μονάδες αυτοαποθήκευσης είναι ενοικιαζόμενοι χώροι που χρησιμοποιούνται από ενοικιαστές με επιπλέον χρέωση. Πολλές εγκαταστάσεις αυτο-αποθήκευσης προσφέρουν προσιτές τιμές και ευέλικτες συμβάσεις για φοιτητές που αναζητούν βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη αποθήκευση. Η αυτοαποθήκευση είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για έναν τρόπο στέγασης των αντικειμένων σας κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης.

Διαβάστηκε 3220 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 18:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.