Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:07 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 18:57

Υποχρεωτικά τα δύο τεστ στους ανεμβολίαστους σε εστίαση – τουρισμό σε όλη την Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στην ενημέρωση δεν παίρνουν μέρος οι σύνηθως παρόντες Βασίλης Κοντοζαμάνης και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτικά τα δύο τεστ σε εστίαση – τουρισμό σε όλη την Επικράτεια

«Η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και συχνότερα. Παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη. Σε σχέση με τη Μύκονο που είναι σε καθεστώς ειδικών μέτρων. Υψηλή η επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά σταθεροποιημένη. Δεν υπάρχουν νέες συρροές. Τα όποια νέα κρούσματα είναι από τις προηγούμενες συρροές. Τα μέτρα κατάφεραν να ανακόψουν την κατάσταση. Τα επόμενα 24ωρα η αξιολόγηση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός όπως στα στενά σοκάκια.

Από τη Δευτέρα σαρωτικοί έλεγχοι στα καταστήματα για την τήρηση των μέτρων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αν δεν είχαμε προχωρήσει στα μέτρα, όσοι μας εγκαλούν, θα έστρεφαν και πάλι τα βέλη τους στην κυβέρνηση για ολιγωρία. Σκοπός είναι η Ελλάδα να δώσει το μήνυμα ότι είναι ασφαλής τοπικός προορισμός.

Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση: Όλοι οι μη εμβολιασμένοι να υποβάλλουν υποχρεωτικά δύο τεστ εβδομαδιαίως σε όλη την Επικράτεια. Μύκονος υψηλή επιδημιολογική παρατήρηση.

«Θα αυξηθούν οι νοσηλείες, αυξάνονται τα κρούσματα στους 40 με 60»

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου η Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε: «Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως αυξήθηκε 11%. Οι 40 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η πραγματοποίηση θα σηματοδοτούσε την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ο υψηλότερος από την αρχή του χρόνου. 79 κρούσματα ανάμεσα στους 11.000 αθλητές. Υπολόγισε ότι μέχρι να σβήσει η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 100.000 άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Αύξηση 12% των κρουσμάτων στην επικράτεια. Αυτό που αποτυπώνεται στα στοιχεία είναι πως η διασκέδαση είναι ο συχνότερος λόγος της έξαρσης. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν τα rapid τεστ σε δομές Υγείας. Ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 3,4% στην επικράτεια. Σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά υψηλότερος.

Μειώθηκαν τα self test και ο δείκτης θετικότητάς τους διπλασιάστηκε. Οι μετρήσεις των λυμάτων δείχνουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου 220% στην Αττική 260% στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν τα κρούσματα αφορούν σε νέους και δεν συνοδεύτονται από νοσηλείες. Η μέση ηλικία στα 26 έτη.

Την εβδομάδα 12 με 18 Ιουλίου 3.163 κρούσματα στους 40 – 60. Αύξηση 75% σ’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Μετακίνηση των κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας. Κατά κύριο λόγο στους 40 – 60 με σχετικά μικρή εμβολιαστική κάλυψη. Η μετατόπιση είναι ανησυχητική και συμβαδίζει με αύξηση νοσηλειών. Αξιοσημείωτη αλλαγή σκηνικού».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 647 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.