Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 01:46

Αιτωλοακαρνανία – Αγρίνιο: «Τρέχει» η αναβάθμιση των φωτεινών σηματοδοτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ποια σημεία του Αγρινίου θα αντικατασταθούν τα παλιά φανάρια με σύγχρονα τύπου led τις επόμενες ημέρες και που έχουν ήδη αντικατασταθεί στο Αγρίνιο και την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία

«Πράσινο φως» έχει πάρει εδώ και μήνες η αντικατάσταση των παλαιού τύπου φαναριών με σύγχρονα τύπου led! Το πλάνο είναι εντός δύο ετών να έχουν αντικατασταθεί όλα τα φανάρια στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, ώστε στο μέλλον να είναι εφικτή η δημιουργία ενός κέντρου διαχείρισης της φωτεινής σηματοδότησης, το οποίο όμως για να πάρει «σάρκα και οστά» θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, βασικότερο σκέλος του οποίοι είναι τα σύγχρονα φανάρια τύπου led!

Εντός της εβδομάδας έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν φανάρια led στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Αγίου Δημητρίου, τη Δαγκλή, την Ηρώων Πολυτεχνείου, Σουλίου και Καλυβίων, ενώ μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα κατά την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκαν φανάρια led στην οδό Καλλέργη, στην οδό Κυριαζή, στην Εθνική Οδό, όπως επίσης στη Μπούκα Αμφιλοχίας, στην Αμφιλοχία και στο χωριό Στάνος, επί της Εθνικής Οδού

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη εδώ και καιρό λειτουργούν νέου τύπου φανάρια στο Κεφαλόβρυσο και την Εθνική Οδό στο Μεσολόγγι, στους κόμβους της Αγριλιάς και του ΤΕΙ!

Η αντικατάσταση γίνεται σταδιακά. Σκοπός είναι τα επόμενα δύο χρόνια να γίνει η αντικατάσταση του παλιού τύπου φαναριών με led σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ αν υπάρξουν κάποιες εκκρεμότητες θα γίνει νέα εργολαβία για την ολοκλήρωση του πλάνου της ύπαρξης σύγχρονης τεχνολογίας φαναριών σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Τα φανάρια led έχουν καλύτερη απόδοση, καλύτερη ορατότητα από τον οδηγό και από μεγαλύτερη απόσταση, «βγάζουν» λιγότερες βλάβες, δεν καίγονται τόσο εύκολα, όπως τα παλαιού τύπου φανάρια και φυσικά εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία από την κατανάλωσή τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα «τρέχει» σε Αχαΐα και Ηλεία, αν και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω του covid – 19 είχαν «παγώσει» την ταχύτερη εξέλιξη των παρεμβάσεων.

Συνολικά στην περιοχή του Αγρινίου, βάση του προγραμματισμού, είναι να γίνουν συνολικά 16 αντικαταστάσεις φωτεινών σηματοδοτών, εκ των οποίων είναι αυτοί του κόμβου του Αγίου Δημητρίου, της Δαγκλή, του κόμβου του Σταδίου, της οδού Γοργοποτάμου, των οδών Μακρή, Θυσίας , Καλλέργη, Δελιγιώργη Δαγκλή και Παπαφώτη, που δέχονται και μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Επίσης, τέρμα Μιχαλακέα, στην περιοχή της ΕΛΕΠΑΠ – Περιμετρικής Οδού Αγρινίου, υπάρχει ήδη τοπογραφική αποτύπωση, που δόθηκε δωρεάν από τεχνικό γραφείο του Αγρινίου για τη τοποθέτηση φαναριών, η οποία είναι ήδη στο Υπουργείο, ώστε να εξετάσει, αν χρειάζεται η τοποθέτηση φαναριών. Αν εγκριθεί η μελέτη, θα εγκριθεί και το κόστος της κατασκευής των φωτεινών σηματοδοτών.

Ακόμη, παρεμβάσεις σε φανάρια προβλέπεται να γίνουν και στην περιοχή της Βόνιτσας.

Ο νέος κόμβος επί της πλατείας Άρη Βελουχιώτη στο Αγρίνιο θα λειτουργεί με σύγχρονα φανάρια, όπως επίσης αντίστοιχης τεχνολογίας θα είναι τα φανάρια που τοποθετήθηκαν στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα), τα οποία δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί, όπως επίσης και αυτά στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λαμπράκη, τα οποία είναι στο ίδιο έργο και δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 599 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.