Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:57 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 23:09

ΕΠΕΙΓΟΝ! - Συμμετοχή στην διαβούλευση για αιολικό σταθμό στο όρος Άγιος Κων/νος Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του Υπουργειου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τροποποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον αιολικό σταθμό που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στη θέση «Ξεροβούνι» στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος Ναυπακτίας, η οποία τίθεται προς δημόσια διαβούλευση έως την Δευτέρα 26-7-2021!

Το συγκεκριμένο βουνό βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας (πάνω από τα χωριά: Σίμος, Λουτρά Στάχτης, Πλατανιάς, Κάμπος, Στύλια, Συκιά, Παλαιόπυργος, Ανθόφυτο, Γολέμι, Γάβρος) είναι χαρακτηρισμένο ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) και ανήκει στην περιοχή εξάπλωσης του προστατευόμενου όρνιου Gyps fulvus. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΕ» σχεδιάζει να τοποθετήσει τέσσερις (4) ανεμογεννήτριες με ισχύ έξι (6) MW η κάθε μία, ύψος πυλώνα εκατό (100) μέτρων και πτερύγια ακτίνας ογδόντα τεσσάρων (84) μέτρων περίπου.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος από ολόκληρη την επικράτεια, οι αρμόδιες υπηρεσίες, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ναυπακτίας, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι των περιοχής να λάβουν γνώση της παρακάτω ΜΠΕ (πρόκειται για πρόχειρη διόρθωση της προηγούμενης, απαράδεκτης και αποσυρθείσας από τον φορέα του έργου αρχικής μελέτης, ενώ παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις) και να εκφράσουν την γνώμη τους, καταθέτοντας το ειδικό έντυπο ''Δ11''.

Στην συνέχεια παρατίθενται οδηγίες για την συμμετοχή του κοινού στην δημόσια διαβούλευση:

Καταθέτουμε ΌΛΟΙ τις απόψεις/ενστάσεις μας για την εν λόγω ΜΠΕ, μέσω του ειδικού εντύπου Δ11, το οποίο πρέπει να αποσταλεί με τη μορφή αρχείου "pdf" :
είτε

α) στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3839, κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στο ΗΠΜ με χρήση των κωδικών TaxisNet (στην παραπάνω διεύθυνση μπορείτε να βρείτε την ΜΠΕ του έργου, να ενημερώνεστε για τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και να συμμετέχετε στην διαβούλευση, μόνο εάν είστε εγγεγραμμένοι στο ΗΠΜ).

είτε

β) στο Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Θέμα email: Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του έργου με τίτλο "ΑΣΠΗΕ στη θέση ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ (ΠΕΤ: 2105532820)". Επιπλέον ζητάμε να πρωτοκολληθεί η συμμετοχή μας στην διαβούλευση και να μας σταλεί αριθμός πρωτοκόλλου.

Οδηγίες για την εγγραφή σας στο ΗΠΜ: https://drive.google.com/file/d/1RE30b12CMDLUrBIfutikld94GKPtIqgk/view?usp=sharing

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πρότυπο έντυπο Δ11, που περιέχει ήδη διατυπωμένες ενστάσεις (δηλ. συμπληρώνετε μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία και ύστερα το καταθέτετε στο ΗΠΜ με τη μορφή αρχείου "pdf"): https://docs.google.com/document/d/1okqXnB0BuNscqu-hilCm1lgh_FgLnqKh1iVXKDy6H-c/edit?usp=sharing

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να γράψετε στο Δ11 και τις δικές σας παρατηρήσεις/ενστάσεις/σχόλια για την εν λόγω ΜΠΕ.

 

Διαβάστηκε 706 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.