Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 18:34

Συνεχίζονται οι διεθνείς βραβεύσεις για τον Αγρινιώτη ποιητή Πέτρο Βελούδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα 19 Ιουλίου  ο Αγρινιώτης και Αιτωλοακαρνάνας ποιητής Πέτρος Κυριάκου Βελούδας βραβεύθηκε με τον παγκόσμιο τίτλο του Ποιητή Εκτελεστικού Διευθυντή από την Παγκόσμια Λατινοαμερικανική ένωση ποιητών και συγγραφέων.

Συγκεκριμένα από την Αργεντινή η οποία του απέδωσε τον τιμητικο τίτλο του Ποιητή και Εκτελεστικού Διευθυντή της CONCLEAM-CONFIDERATION LATINOAMERICANA ESCRITORES Y ARTISTAS DELA MUNDO (Παγκόσμια Ένωση Λατινοαμερικάνων Ποιητών κ Συγγραφέων), εκπροσωπόντας ως ποιητικός εκτελεστικός διευθυντης στην Λατινική Αμερική την Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία μας. (στον παρον τιμητικο τιτλο ύπαρχει και σήμα της UNESCO)

Βελούδας Παράλληλες πολιτείες

Ο Εκτελεστικός διευθυντής ποιητής Πέτρος Κ. Βελούδας προέβη στην λιτή δήλωσή του "Αισθάνομαι χαρά και συγκίνηση για μια τέτοια ειδική ποιητική τιμή, στόχος μου να προωθήσω την Ελληνική ποίηση, να συμβάλλω και από αυτην την θέση στα Ελληνικά μας γράμματα. Ο Σταντάλ έλεγε ότι η ποίηση ειναι το λιμάνι της ευτυχίας των ανθρώπων. Πράγματι η ομορφιά των Ελληνικών στίχων, η γαλήνη και το κάλος της Ελληνικής μας ποίησης αποτελεί τον καλύτερο πνευματικό πρεσβευτή μεταξύ των λαών, η ποίηση μας ειναι μια απέραντη πανέμορφη θάλλασσα, σκέψεων, λέξεων, στίχων, στοχασμού και διανόησης"

Σας ευχαριστώ.

VELOUDAS DIRECTOR EJECUTIVO

Πέτρος Κυριάκου Βελούδας
Μελος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών,
Εκτελεστικός Διευθυντής στην Παγκόσμια Λατινοαμερικανική Ένωση Ποιητών και Συγγραφέων, (CONFIDERACION LATINOAMERICANA ESCRITORES Y ARTISTAS DEL MUNDO-CONCLEAM),
Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών ΕΑΠ - ανθρωπιστικές σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό,
Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής,
Δημοσιογράφος.
Διαβάστηκε 788 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 19:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.