Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 18:57

Ο Γρηγόρης και τα ελάφια του | Greek village life | Η ζωή στο χωριό (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καταγράφοντας την ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου, την κληρονομιά και την πλούσια παράδοσή μας... Το νέο βίντεο που ανέβασε στο Youtube ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Τα ελάφια από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία ήταν το αγαπημένο άγριο ζώο των Ελλήνων. Στη μυθολογία αναφέρονται σε σχέση με τη θεά Άρτεμη, Θεά του κυνηγιού.

Συμβολίζουν την ομορφιά, την ελευθερία, την αρχοντιά, την ευγένεια και την συντροφικότητα.

Η επίδραση της παρουσίας του ελαφιού στη ανθρωπογεωγραφία, τη λαογραφία και τις παραδόσεις είναι σημαντική. Ο συμβολισμός τους εμφανίζεται σε διάφορους μύθους, θρύλους & παραμύθια. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους,ο άνθρωπος! Ο πληθυσμός τους, μέσα σε λίγες δεκαετίες έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος να έχει βρεθεί στην κατηγορία των «κινδυνευόντων» ζώων της χώρας μας.

Ο Γρηγόρης στο αγρόκτημά του, εδώ και 30 χρόνια, φροντίζει με στοργή κι αγάπη τα ελαφάκια του, κι εκείνα τον αποζημιώνουν με τη χάρη και την ομορφιά τους...

Κλαρίνο: Γιώργος Τουφεκούλας.


Διαβάστηκε 2170 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 00:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis