Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:23 πμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 17:13

Κεραμέως: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι υποχρεωτική – Παρακράτηση μισθού ενός μήνα σε όποιον δεν συμμετέχει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, με φόντο και το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στην αξιολόγηση θα είναι υποχρεωτική για τους δασκάλους, προσθέτοντας ότι προβλέπονται συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μήνα.

Η αξιολόγηση “θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση” τόνισε η κα. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σχετικές ενημερωτικές συνεδρίες για τους εκπαιδευτικούς.

Έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εμβολιαστούν

Την ίδια ώρα, απηύθυνε έκκληση στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και στους μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν. Χαρακτήρισε μάλιστα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι τα τρία τέταρτα των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί.

“Καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να εμβολιαστούν. Πλέον καλούμε και τους μαθητές μας άνω των 15 ετών, καθώς δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού και σε αυτούς” δηλώνει, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του τείχους ανοσίας.

Τι θα γίνει με τα σχολεία από Σεπτέμβριο
Ως προς το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, επεσήμανε ότι εξετάζονται όλα τα μέτρα ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η δια ζώσης εκπαίδευση.

“Συζητάμε με τους ειδικούς και εξετάζουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών” είπε χαρακτηριστικά.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής
Σχετικά με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας λέει μεταξύ άλλων ότι “είναι μείζονος σημασίας για εμάς οι νέοι μας να έχουν πραγματικές επιλογές, γι’ αυτό και μέλημά μας από την πρώτη ημέρα στο υπουργείο είναι να ανοίγουμε δρόμους για τους νέους μας”.

Thetoc.gr 

Διαβάστηκε 576 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.