Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 20:46

Πώς βοηθά το κακάο τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΝΤΑΣ Το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΠΩΣΗΣ.

Πολλοί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πάσχούν από χρόνια κόπωση. Τα άτομα αυτά δεν είναι μόνο εξαιρετικά εξαντλημένα για έξι ή και περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα, αλλά είναι εντελώς αδύναμα σώματικά. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπεία. Ωστόσο, μέσω μελέτης σε 40 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι επιστήμονες μπόρεσαν να βρούν μιά απλή θεραπεία: το κακάο. Το κλειδί είναι τα φλαβονοειδή πού περιέχει, δηλαδή τα αρωματικά μόρια που προστατεύουν το φυτό από φυτοφάγα έντομα και μύκητες. Καθημερινά και για έξι εβδομάδες, οι ασθενείς έπιναν κακάο πού το έφτιαχναν με γάλα ρυζιού. Ορισμένοι ασθενείς έπιναν κακάο με υψηλή περιεκτικότητα, ενώ ορισμένοι με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή. Τα μέλη της πρώτης ομάδας κατάφεραν να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση στο τεστ περιπάτού πού πραγματοποιήθηκε, αύξησαν την ταχύτητά τους κατά 80% και ένιωθαν λιγότερο κουρασμένοι. Επίσης, βελτιώθηκαν τα συμπτώματα του πόνού.

Οι καρποί του φυτού κακάο περιέχουν φλαβονοειδή. Οι διεγερτικέs αυτέs ονσίεs μπορούν να ανακουφίσούν τα συμπτώματα τπs σκλήρυνσηs κατά πλάκαs.

Άρθρο στο περιοδικό GEO 04-2021

φωτο: offsite.com.cy

Διαβάστηκε 1535 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 20:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!