Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 18:19

4+1 λόγοι για να καταναλώνετε αγγούρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα αγγούρια, είναι αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων καθώς έχουν υπέροχο άρωμα και γεύση.

​Εκτός όμως από τη διατροφή, το αγγούρι κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια και στην ομορφιά αφού όλο και περισσότερες κρέμες περιέχουν κάποια από τα συστατικά του τα οποία κάνουν καλό στην επιδερμίδα.

Ελιξήριο

Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, αλλά και σε βιταμίνες Α, Β και C οι οποίες κάνουν καλό στην υγεία της επιδερμίδας. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο χρησιμοποιείται ευρέως στις περισσότερες κρέμες ομορφιάς.

Διώχνει την καούρα

Μια φυσική λύση για την αντιμετώπιση των διαφόρων πεπτικών προβλημάτων είναι η κατανάλωση αγγουριού. Μάλιστα περιέχει πολλές φυτικές ίνες που το κάνουν το απόλυτο σύμμαχο στο αδυνάτισμα.

Κάνει καλό στις αρθρώσεις

Περιέχει πυρίτιο το οποίο κάνει καλό στην υγεία των αρθρώσεων.

Ρίχνει την πίεση

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο στοιχεία τα οποία ρίχνουν την αρτηριακή πίεση στο αίμα.

Καταπολεμούν τις φλεγμονές

Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές και έτσι ανακουφίσουν από το πρήξιμο και τις φλεγμονές. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι φέτες από αγγούρι ανακουφίζουν από τα πρησμένα μάτια.

Σύμμαχος των διαβητικών

Το μαγγάνιο που περιέχεται στο αγγούρι μπορεί να βοηθήσει στη σύνθεση φυσικής ινσουλίνης και να δράσει ευεργετικά σε περιπτώσεις διαβήτη.

pronews.gr

Διαβάστηκε 541 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.