Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 23:28

Αγρίνιο - Πανελλαδικές 2021: ο λόγος στους αριστούχους της πανδημίας (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δύσκολη και ιδιαίτερη ήταν η σχολική σεζόν 2020-21 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικά για τους υποψήφιους των πανελλαδικών χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς συνθήκες και αντιξοότητες.

Σήμερα , Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021,  ωστόσο έλαβε τέλος η αγωνία τους καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και σειρά πλέον για τους υποψηφίους παίρνει η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Αξιοσημείωτες επιδόσεις πέτυχαν και φέτος πολλοί μαθητές Λυκείων του Αγρινίου που πρώτευσαν με πολύ κόπο και στερήσεις. Κάποιοι εξ αυτών μίλησαν στο AGRINIOTV και αναφέρθηκαν στην εμπειρία της χρονιάς της τηλεκπαίδευσης, στις δύσκολες συνθήκες και στο σκληρό διάβασμα.

H Νώντια Γαλανοπούλου από το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου συγκέντρωσε 18.888 μόρια (Πεδίο Σπουδών Υγείας )

«Είναι σημαντικό να στοχεύουμε το φεγγάρι. Ακόμη κι αν αποτύχουμε, θα βρισκόμαστε ανάμεσα στα αστέρια», σημειώνει χαρακτηριστικά η Νώντια Γαλανοπούλου  που επισημαίνει πως « νικητές από αυτόν τον αγώνα βγήκαν όλα τα παιδιά που μπήκαν στη διαδικασία των πανελληνίων».

«Μια κουραστική και αγχωτική περίοδος της ζωής μου τελείωσε. Ευτυχώς για εμένα είχε θετικό πρόσημο και οι κόποι τόσων μηνών απέδωσαν. Τόσο η οικογένειά μου όσο και οι καθηγητές μου με στήριζαν ψυχολογικά, κάτι που είναι απαραίτητο για μια τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία», λέει η Νώντια από το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου που συγκέντρωσε 18.888 μόρια (Πεδίο Σπουδών Υγείας ) .

Ο Αθανάσιος Ντάλας από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συγκέντρωσε 18.561 μόρια (Θετικών)

Ο Αθανάσιος Ντάλας από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συγκέντρωσε 18.561 μόρια (Θετικών) και ανέφερε πως τα τμήματα ΗΜΜΥ (και το ΗΜΤΥ της Πάτρας) τα οποία ενδιαφέρεται είναι προσεγγίσιμα πλέον.

«Φέτος ήταν μια περίεργη χρονιά για όλους μας. Κληθήκαμε να ανταποκριθούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πιστεύω ότι και οι θεματοδότες το γνώριζαν αυτό», ανέφερε  μιλώντας στο agriniotv.

«Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η σημερινή, θα διευκολύνει αρκετά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού μου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Τα τμήματα ΗΜΜΥ (και το ΗΜΤΥ της Πάτρας) για τα οποία ενδιαφέρομαι νομίζω ότι είναι προσεγγίσιμα πλέον.Ύστερα από όλη τη φετινή πορεία, κρίνω ότι για να επιτευχθεί ένα δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει ο υποψήφιος να ακολουθεί σε καθημερινή βάση ένα πρόγραμμα που να τον ενισχύει αλλά να μην τον εξουθενώνει. Και πάνω από όλα απαιτείται ψυχραιμία, ιδιαίτερα στις μέρες των εξετάσεων», σημειώνει ο Θανάσης.

Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει κάθε άτομο που συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην επιτυχία του και να ευχηθεί «καλή επιτυχία στα παιδιά που προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά!»

Η Θωμαΐς Ντασιώτη από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου συγκέντρωσε 18630 μόρια.

Υποψήφια από το 1ο Λύκειο Αγρινίου η Θωμαΐς Ντατσιώτη, συγκέντρωσε 18.630 μόρια  στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών και επιθυμεί να σπουδάσει ψυχολογία.

«Περίμενα ότι θα πάω καλά αλλά όχι τόσο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου  που με βοήθησαν και με στήριξαν, τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, που ήταν εκεί. Ήταν μία δύσκολη χρονιά  γιατί τα διαδικτυακά μαθήματα κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν συγκριθούν με το δια ζώσης μάθημα, οπότε έπρεπε να είσαι περισσότερο προσηλωμένος στους στόχους σου ώστε να μην ξεφύγεις από το πρόγραμμα», λέει

«Με την στήριξη μπορείς να τα καταφέρεις. Υπήρξαν κάποιες θυσίες, να περιορίσεις εξόδους και έπρεπε να διαβάσεις πολύ. Προτιμώ την ψυχολογία και θα ήθελα να περάσω στην Θεσσαλονίκη», σημειώνει.

H Αικατερίνη Πλακίδα από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συγκέντρωσε 18.529 μόρια (Ανθρωπιστικών)

H Κατερίνα Πλακίδα από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συγκέντρωσε 18.529 μόρια και ανέφερε πως «σημαντικό ρόλο έπαιξε πάντως η δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Μιλώντας στο agriniotv, ανέφερε τα εξής: «Οι πανελλήνιες είναι σίγουρα μια πρόκληση. Η ίδια η χρονιά ήταν κατά κάποιο τρόπο “δίκοπο μαχαίρι”: από τη μία ο εγκλεισμός μας έδωσε περισσότερες ώρες προσωπικής μελέτης , από την άλλη σε συνδυασμό με τα εξ αποστάσεως λειτουργούσε αρνητικά ψυχολογικά, αφού στην ούτως ή άλλως απομόνωση προστέθηκε και η επιβεβλημένη από τις συνθήκες της πανδημίας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε πάντως η δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια, το μεράκι με το οποίο δουλεύαμε με τους καθηγητές στο Μουσικό Σχολείο και η ολόπλευρη βοήθεια και στήριξη της καθηγήτριάς μου στο φροντιστήριο».

Η Ιωάννα Μαρνέζου από το 6ο Λύκειο συγκέντρωσε 18.940 μόρια (Πεδίο Σπουδών Υγείας)

 H Ιωάννα Μαρνέζου, μαθήτρια του 6ου Λυκείου,  συγκέντρωσε 18.940 μόρια (Πεδίο Σπουδών Υγείας) θα ήθελε να περάσει Ιατρική Αθήνας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, δεν περίμενα να φτάσω τόσο, περίμενα λίγο λιγότερα. Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, προσπάθησα να μην αφήνω κενά κατά την διάρκεια της χρονιάς. Γενικότερα ήταν μια παράξενη χρονιά και στοίχισε ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε με τους φίλους μας τόσο συχνα», δηλώνει.

Η Ζωρζέτα Καποδίστρια από το 1ο Λύκειο συγκέντρωσε 18625 μόρια

Η Ζωρζέτα Καποδίστρια, μαθήτρια του 1ου Λυκείου, προτιμά Νομική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.

«Περίμενα να έχω γράψει λιγότερο. Το διάστημα με την πανδημία δεν με βοήθησε καθόλου. Αποδιοργανώθηκα, ειδικά προς τα Χριστούγεννα που ήθελα και να τα παρατήσω. Αλλά με την βοήθεια των φροντιστών μου, των καθηγητών μου και της μητέρας μου, που είναι φιλόλογος κατάφερα να καλύψω κάποια από τα κενά και να τα πάω καλά.Δεν υπήρχε κάποιο πλάνο στο διάβασμα. Δεν με βοήθησε η καραντίνα σε αυτό», σημειώνει.

Η Αγγελική Διώτη από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συγκέντρωσε 18.035 μόρια (Τεχνολόγων Τροφίμων)

Η Αγγελική Διώτη επιθυμεί να σπουδάσει διατροφολογία στα Τρίκαλα .

«Περίμενα να γράψω καλά, διάβαζα αρκετά. Η πανδημία πιστεύω δεν βοήθησε έναν καλό μαθητή, αντίθετα τον έριξε. Πολλά παιδιά όπως εγώ κατάφεραν να κρατήσουν μία σταθερή πορεία και «βγήκε».  Όσον αφορά το διάβασμα υπήρχε πρωινό ξύπνημα, δεν έβγαινα πολύ αλλά δεν έχασα ποτέ την προπόνηση μου, πάντα γυμναζόμουν», λέει χαρακτηριστικά.

H Βασιλική Φεγγούλη από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου συγκέντρωσε 18.295 μόρια (Ανθρωπιστικών Επιστημών)

«Η προσωπική προσπάθεια που έγινε απέδωσε καρπούς» τονίζει η Βασιλική Φεγγούλη που επιθυμεί να περάσει στην ψυχολογία.

«Δεν περίμενα να γράψω τόσο ψηλά.  Με επηρέασε η κατάσταση με την πανδημία γιατί έμεινα μακριά από τους καθηγητές μου, ωστόσο η προσωπική προσπάθεια που έγινε απέδωσε καρπούς. Δεν χρειάζεται να διαβάζεις όλη τη μέρα, αρκεί όταν διαβάζεις να είσαι συγκεντρωμένος», λέει.

Η Κυριακή Ιωάννου από το 1ο Λύκειο συγκέντρωσε 18.552 μόρια

Η Κυριακή Ιωάννου περίμενε τα υψηλά αποτελέσματα της και θα ήθελε να περάσω Νομική στην Αθήνα ή στη  Θεσσαλονίκη.

«Ήταν δύσκολη χρονιά. Δεν ήταν εύκολο να μην πηγαίνω ούτε σχολείο ούτε φροντιστήριο. Εμένα προσωπικά με βοήθησε γιατί είχα περισσότερο χρόνο. Τον αφιέρωσα και διαβάζοντας αλλά και να ξεκουραστώ παραπάνω. Εννοείται θυσίασα πολλά πράγματα, προσωπικός χρόνος να βγαίνεις έξω», λέει.

Από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου ο Ευάγγελος Σταματίου συγκέντρωσε 18.509 μόρια (Υγείας)

«Περίμενα το αποτέλεσμα, επειδή είχα σκεφτεί και τα θέματα και τις απαντήσεις», λέει ο Ευάγγελος Σταματίου που θα ήθελε να περάσει στην Ιατρική και σκέφτομαι την Θεσσαλονίκη.

«Η χρονιά ήταν ιδιαίτερη και με επηρέασε, κυρίως ψυχολογικά, έλειπε η καθημερινή συναναστροφή και με τους συμμαθητές αλλά και με τους καθηγητές, το οποίο στοιχίζει και στο κομμάτι της ψυχικής υπόστασης των μαθητών- που τους δίνει την δύναμη να συνεχίζουν- και στο εκπαιδευτικό κομμάτι. Προσέφερε όμως περισσότερο  χρόνο και είχα περισσότερες ευκαιρίες για να διαβάσω. Ο ελεύθερος χρόνος περιορίστηκε σε μεγάλο ποσοστό και παραμέλησα κάποια χόμπι», αναφέρει.

Στην κάμερα του Agriniotvμίλησαν οι Ιωάννα Μαρνέζου , Ζωρζέτα Καποδίστρια , Αγγελική Διώτη , Ευάγγελος Σταματίου, Κυριακή Ιωάννου και Βασιλική Φεγγούλη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1086 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.