Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 00:08

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 54η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο καλύτερος τρόπος για να είναι ο άνθρωπος χαρούμενος είναι να πάρει τη ζωή στα ψέματα. Αν την πάρει στα σοβαρά ή πρέπει να γίνει μέθυσος ή να αυτοκτονήσει. Εκτός αν σταθεί τυχερός και τρελλαθεί. Στη δεκαετία του 1950 είχε κάνει πάταγο σε θέατρο της Αθήνας η κωμωδία "ευτυχώς τρελλάθηκα".

- Μια διαπαγετωνική περίοδος δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο απο 10.000 εως 13.000 χρόνια γιατί οι αστρονομικοί ρυθμοί συνεχίζουν την πορεία τους, οι συνθήκες που εξασφάλισαν τη διαπαγετωνική περίοδο αναιρούνται και η γή επιστρέφει γρήγορα στην κανονική κατάσταση της εποχής των παγετώνων.

- Κάθε εποχή παγετώνων διαρκεί κάπου 100.000 χρόνια με διακυμάνσεις των 40.000 και των 23.000 χρόνων.

- Η διαπαγετωνική περίοδος που απολαμβάνουμε σήμερα και που συνεχίζεται, βρίσκόταν στο ευνοϊκότερο αποκορύφωμά της πριν απο 11.000 χρόνια. Τότε άρχισαν να αναπτύσσονται και οι πρώτοι πολιτισμοί, αν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε έτσι.

- Στην περίοδο της εποχής των παγετώνων οι βροχοπτώσεις, ειδικά στην περιοχή της ανατολικής Αφρικής, όπου αναπτύχθηκε ο άνθρωπος ήταν αρκετά περιορισμένες έως σπάνιες.

- Η ευφυϊα και η προσαρμοστικότητα, πολύ περισσότερο απο την ικανότητα του γρήγορου τρεξίματος ή της καλής όρασης αποτέλεσαν τη βάση για τον τρόπο ζωής που επέλεξε το ανθρώπινο είδος και παρέμειναν έτσι μέχρι τώρα.

- Είμαστε οι απόγονοι αυτών που επιβίωσαν. Είμαστε τελικό προϊόν πολλαπλών επιλογών, όπου δοκιμάστηκε η ευφυία ή μετατρεψιμότητα και η προσαρμοστικότητα μας.

- Οι ευνοϊκότερες συνθήκες της παρούσας διαπαγετωνικής περιόδου, όπου είχαμε την τύχη να γεννηθούμε προσέφεραν στο ευφυές και προσαρμοστικό είδος μας τη δυνατότητα της κατάκτησης του κόσμου.

- Μήπως όμως το τέλος της διαπαγετωνικής περιόδου και η επαναφορά των συνθηκών της πλήρους εποχής των παγετώνων, μετά απο 2000 χρόνια περίπου, θα φέρουν το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού;

- Οι χώρες που κινδυνεύουν να καλυφθούν εντελώς απο τους πάγους σε μια τέτοια περίπτωση είναι ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Σκανδιναβία, το Νεπάλ και η Νέα Ζηλανδία.

- Ισως όμως κάποια μέρα να ζήσουμε σ'εναν τεχνητό κλιματιζόμενο πλανήτη, οπότε αναιρούνται οι συνηθισμένες επιλεκτικές πιέσεις.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1347 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 00:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!